Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:03:06

В області діє програма відшкодування вартості інсуліну

15.02.2017   10:02Агенцiя

Для обговорення особливостей реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну та безперебійного забезпечення хворих на цукровий діабет за рецептами через аптечну мережу відшкодування вартості інсуліну, 14 лютого проведено нараду з лікарями-ендокринологами області та представниками аптечної мережі.

Зазначений пілотний проект, згідно термінового доручення МОЗ України, стартував з 1 лютого поточного року.

Механізм реалізації державного проекту здійснюється згідно Постанов КМУ від 05.03.2014р.№ 73 (зі змінами) «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», та від 23.03.2016р № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну».

Усього в області працює 37 лікарів-ендокринологів, з них 15 у Чернігові, один – у Ніжині, два – у Прилуках, решта – в 7 районах області (Козелецький, Корюківський, Менський, Ніжинський, Прилуцький, Ріпкинський, Чернігівський).

Станом на 1 січня 2017 року на Чернігівщині зареєстровано понад 27 тисяч хворих на цукровий діабет, серед яких 215 дітей, понад 5 тисяч осіб — інсулінозалежні.

Хворі будуть отримувати медикаменти за рецептом лікаря в аптечних закладах, що беруть участь у проекті. Вартість препаратів відшкодовується аптекам з державного та місцевих бюджетів.
 
Кожен пацієнт отримує ліки за місцем реєстрації, тимчасово переміщені особи – за місцем фактичного проживання. Усі хворі на цукровий діабет внесені до єдиного Реєстру пацієнтів. Це потрібно для їх належного забезпечення інсулінами, а також підвищення ефективності та своєчасності надання медичної допомоги.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини