Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:31:00

Обережно неприкриті люки!

06.02.2017   14:41Агенцiя

На території міста Чернігова розташовано близько 100 тис. каналізаційних колодязів, за експлуатацію яких відповідають декілька організацій та приватні особи, у власності яких ці колодязі перебувають.

Дуже часто перед громадянами постає питання: кому дзвонити, щоб повідомити про відкритий колодязь або зламану кришку люка. Враховуючи важливість питання, оперативне реагування на повідомлення громадян про відкриті каналізаційні колодязі взяло на себе КП «Чернігівводоканал».

КП «Чернігівводоканал» проводить планову заміну люків та ремонт колодязів на території міста. Але, як ми наголосили вище, не тільки люки «Чернігівводоканал» встановлені на дорогах та тротуарах Чернігова. Чимало люків належить теплогенеруючим підприємствам, Комунальному шляхобудівному підприємству, газовикам, зв’язківцям. Тому визначити належність колодязя зможуть тільки спеціалісти.

Враховуючи загрозу, яку несуть життю і здоров’ю громадян відкриті колодязі, керівництвом КП «Чернігівводоканал» було прийняте рішення, щодо оперативного реагування на інформацію по відкритим колодязям або зламаним люкам, незалежно від їх належності.
Оскільки диспетчерська служба КП «Чернігівводоканал» працює цілодобово і аварійні бригади мають можливість оперативно реагувати на повідомлення, громадяни можуть інформувати про відкриті каналізаційні колодязі, подзвонивши на телефон диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» за  міським номером: 67-67-87.

Після отримання інформації про відкритий колодязь, повідомлення реєструється в спеціальному журналі, а до вказаного місця виїжджає спеціалізована бригада аварійної службі КП «Чернігівводоканал». Після встановлення належності колодязя, бригада, або замінить зламаний/відсутній люк (у разі, якщо він є власністю КП «Чернігівводоканал»), або встановить попереджувальні знаки та повідомить диспетчера.

Отримавши повідомлення про належність колодязя, диспетчер КП «Чернігівводоканал» зв’яжеться з представником організації, яка відповідає за експлуатацію та обслуговування колодязя і повідомить про аварійну ситуацію. Прізвище посадової особи, яка прийняла повідомлення, буде занесене у спеціальний журнал для подальшого контролю виконання.

Зазначимо, що повідомлення про проблеми з люками на дорозі до диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» надходять по декілька разів на тиждень. По кожному з таких повідомлень було відповідне реагування і проблема була вирішена.

Наголошуємо: для оперативного реагування, у разі виявлення відкритих каналізаційних колодязів або зламаних люків, потрібно повідомляти диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» за телефоном 67-67-87.


Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.