Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:19:32

Чернігів пропонує учасникам АТО готовий бізнес

21.01.2017   09:15

Чернігів готовий не словом, а ділом допомогти ветеранам АТО, які мають бажання і здібності, щоби займатися бізнесом.

А саме, передати учасникам антитерористичної операції право адміністрування по місту всіх паркувальних майданчиків, які відносяться до комунального підприємства «Паркування та ринок».

Про це Чернігівській міський голова Владислав Атрошенко сказав, зокрема, на засіданні Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді.

Як відомо, досі адміністрування міських паркувальних майданчиків здійснює КП «Паркування та ринок». Проблемою в цій роботі є те, що існує багато випадків, коли водії, користуючись паркувальним місцем, не сплачують за нього. Часто-густо, аби не платити, на вимогу паркувальника відповідають грубощами або демонстрацією всіляких «важливих» посвідчень.

Міський голова на засіданні Ради ветеранів АТО зазначив, що місто готове передати право на адміністрування паркувальних майданчиків учасникам АТО з нульовою орендною платою. Єдина умова – за рік наперед сплатити в бюджет податок  на паркувальний збір на підтвердження серйозності своїх намірів. У Чернігові цей податок чи не найменший в Україні - 0,5% з кв. м. Загальна сума, яку необхідно сплатити, складає близько 458 тис. грн.

Натомість учасник АТО, який візьметься за цю справу, зможе працевлаштувати більше двох десятків своїх побратимів та при належній організації роботи отримувати достойний прибуток.

За словами Владислава Атрошенка, він сподівається, що участь ветеранів АТО дозволить Чернігову навести порядок у платному паркуванні на вулицях міста.


Довідково:
До обслуговування КП «Паркування та ринок» належать у Чернігові 9 паркувальних майданчиків. А саме: вул. Реміснича - 64 місць для паркування, пр. Перемоги (Головпоштамт) – 20 місць, пр. Миру («Дитячий світ») – 24 місць, вул. Ринкова – 28 місць, пр. Миру (Будинок побуту) – 32 місця, вул. Київська, біля ТЦ «Мегацентр» - 19 місць, вул. І. Мазепи – 18 місць, вул. Всіхсвятська (біля ринку «Нива») – 16 та 17 місць. Загальна кількість – 238 паркувальних майданчиків по місту. 10% з них – безкоштовні місця для інвалідів, тож платних місць – 215. Розрахунковий прибуток на рік, враховуючи кількість робочих днів, 8 – годинний робочий день та коефіцієнт завантаженості, перевищує 1,2т млн грн на рік.


Прес-служба Чернігівської міської ради


 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини