Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:37:08

Гуртожитки для переселенців отримують нову техніку

10.01.2017   12:26

Для жителів пошкодженого гуртожитку з вул. Попудренка, 16, які заселяться до гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету по вул. Ціолковського, 14, завезені 2 пральні машини. У цьому гуртожитку ремонтується і готується для заселення постраждалих чернігівців 5-й поверх.

Стан підготовки кімнат цього гуртожитку до заселення мешканців пошкодженого будинку перевірив сьогодні заступник міського голови Олександр Ломако. Разом з ним дослідити виконання ремонтних робіт у приміщенні цього гуртожитку приїхали начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик та начальник управління капітального будівництва міськради Анатолій Дзядзько.

Олександр Ломако прокоментував ситуацію з розселенням мешканців зруйнованого гуртожитку:
- У зруйнованому будинку по вул. Попудренка, 16 загалом проживало 219 осіб. На даний момент у готелях «Придеснянський» та «Профспілковий» проживає по 31 людині, всього 62 особи. Всі інші розселені по гуртожитках або інших тимчасових помешканнях.

У гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету проживатиме орієнтовно 88 осіб. Міська влада взяла на себе зобов’язання зробити ремонт у кімнатах 5-го поверху і приблизно до 10-го січня роботи мають бути завершені: ремонт кімнат, коридору, санвузла.

Плануємо з 10 по 13 січня заселити до цих кімнат людей, звільнити готелі, тому що це досить накладно для бюджету міста. І фактично питання з тимчасовим житлом для постраждалих мешканців буде вирішено.

Олександр Ломако також розповів, що ситуацію з розселенням людей постійно контролює міський голова. Він особисто інспектував стан всіх гуртожитків напередодні Новорічних свят.

Заступник мера зазначив, що міська влада буде сплачувати за проживання людей у цьому гуртожитку. Сьогодні ж за дорученням міського голови закуплені 2 пральні машини за небюджетні кошти. Він підкреслив, що міська влада має можливість залучати небюджетні кошти, адже благодійники відгукнулись на прохання міста і передають кошти на спеціальний рахунок, відкритий Благодійним фондом «Поліський Оберіг» для допомоги жителям зруйнованого будинку.

 По інших гуртожитках питання щодо забезпеченості всім необхідним також більш-менш вирішено. Так, закуплені 2 кухонні плити: за кошти управління освіти міської ради та за позабюджетні кошти. Усі запити людей щодо побутових питань і надалі поступово будуть  вирішуватись у робочому режимі, - запевнив Олександр Ломако.

- Головне на сьогодні – розселити всіх мешканців зруйнованого гуртожитку, щоб вони обживались, і якщо у людей буде виникати ще якась нагальна потреба, будемо шукати можливість її вирішити, - сказав заступник міського голови. На сьогодні всі мешканці зруйнованого гуртожитку змогли забрати всі необхідні їм речі, й навіть габаритні, такі, як шафи, ліжка, телевізори та інші.

Олександр Ломако також повідомив, що будинок по вул. Попудренка, 16 наразі під арештом, йдуть слідчі дії: "За час після аварії відбулось декілька засідань відповідної комісії по цьому будинку та іншим аварійним будинкам у місті. 12 січня члени комісії мають доповісти міському голові позицію стосовно цього будинку, є 3-4 варіанти. І саме 12 січня ми спільно будемо приймати одне з рішень".


Довідково:

За інформацією депутата Чернігівської міської ради, представника Благодійного фонду «Поліський оберіг» Регіни Гусак, від небайдужих громадян та юридичних осіб до Благодійного фонду «Поліський оберіг» надійшли пожертви на суму 34227 грн.

З них на сьогодні витрачено 31969,87 грн. Для переселенців придбані:
    - плита електрична -  5482,92 грн (гуртожиток будівельного ліцею),
    - будівельні матеріали - 6177,36 грн (гуртожиток будівельного ліцею ),
    - водонагрівач – 3171,59 грн (гуртожиток ліцею побуту ),
    - пральні машини – 2 шт. - 17138 в гуртожиток ЧНТУ по вул. Ціолковського, 14.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.