Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:46:34

Більше 134 млн. грн. спрямовано на матеріальне забезпечення працюючих громадян Чернігівщини та надання їм соціальних послуг у 2016 році

05.01.2017   13:22Агенцiя

До завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 9 міжрайонних і Чернігівська міська дирекції продовжують працювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування, у тому числі проводять планові семінари – навчання із фінансовими працівниками, головами та членами (уповноваженими) комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій.

В 2016 році, крім традиційних семінарів із страхувальниками, в листопаді – грудні проведені семінари на тему: «Відновлювальне лікування (медична реабілітація) застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно – курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності». 

Зазначимо, що дирекції, як правило, проводять такі семінари двічі на рік. Загалом, у минулому році, проведено 67 семінарів – навчань, в яких брали участь 3 199 слухачів, які представляли 2 796 страхувальників районів та міста Чернігова. Найбільшу кількість семінарів-навчань проведено з представниками страхувальників Чернігівської міської дирекції (18), Корюківської (11) та Новгород-Сіверської (8) міжрайонних дирекцій. Наймасштабнішу навчальну кампанію провела Чернігівська міська дирекція (986 слухачів).
Водночас, проведені семінари – навчання зі страхувальниками із чисельністю до 10 осіб, що дало змогу забезпечити індивідуальний підхід до фінансових працівників підприємств, установ та організацій із певними труднощами в роботі з питань соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Таких семінарів – навчань було проведено 33, в яких брали участь 238 осіб, що представляли 210 страхувальників районів та міста Чернігова.

Отже, участь у семінарах – навчаннях упродовж минулого, 2016 року, брали 3437  фінансових працівників, голів та членів (уповноважених) комісій із соціального страхування підприємств, установ, організацій (на 13 семінарів і на 1 281 слухача більше ніж у 2015 році). На них розглядалися питання про зміни у законодавстві в системі соціального страхування, про роботу комісій (уповноважених) із соціального страхування підприємств, установ, організацій, про надання застрахованим особам відновлювального лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно – курортних закладів за рахунок коштів Фонду, про порядок розгляду травм невиробничого характеру, про порядок проходження листків непрацездатності та інші.

Перед учасниками вищезазначених заходів, крім директорів та спеціалістів районних та міської дирекцій, виступали працівники виконавчої дирекції обласного відділення Фонду: Г.В.Мазур – начальник відділу соціальних послуг,  В.А.Донець - начальник відділу експертизи тимчасової непрацездатності та якості медичних послуг,  О.М.Загуменний - начальник сектору надання матеріального забезпечення.

Проведені семінари, без сумніву, сприяли підвищенню обізнаності страхувальників із змінами у нормативно – правовій базі системи загальнообов’язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та поліпшенню якості роботи із працюючими громадянами Чернігівщині в питаннях одержання ними матеріального забезпечення внаслідок тимчасової непрацездатності пов’язаної з хворобою, вагітністю й пологами, необхідністю догляду за хворим, у разі смерті застрахованої особи, а також соціальних послуг у вигляді відновлювального санаторно – курортного лікування, на які було спрямовано у 2016 році більше 134 млн. грн.

В 2017 році проведення семінарів – навчань буде продовжено.
           
   
Євгеній Столєтов, виконавча дирекція обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини