Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:55:18

Вогнеборці ліквідували 4 пожежі, що виникли внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення

26.12.2016   17:21Агенцiя

Впродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 5 пожеж, з яких 4 у житловому секторі громадян та 1 на транспорті. Їх причинами у 4 випадках послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів пічного опалення.

25 грудня о 10:40 у с. Дігтярівка Новгород-Сіверського району виникла пожежа житлового будинку. За попередніми даними,  її причиною послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем груби та дерев'яними конструкціями перекриття будинку.

Того ж дня о 19:44 виникла пожежа житлового будинку в с. Кошани Козелецького району. Вогнем знищено перекриття, пошкоджено майно. Причина пожежі - загоряння сажі у димарі опалювальної печі.

О 23:40 у с. Климентинівка Менського району загорівся житловий будинок. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина загоряння - відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та дерев'яним перекриттям будівлі.

26 грудня о 02:54 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Слобода Чернігівського району. Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причиною загорання послужили тріщини у димарі, через які жарини потрапили на спалимі речі та спричинили їх займання.

Рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області ще раз закликають громадян частіше звертати увагу на стан опалювальних печей та димарів з метою своєчасного очищення їх від сажі, а також виявлення та замурування тріщин. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини