Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:27:24

У Чернігові відновлює роботу цех для плетіння маскувальних сіток

22.12.2016   10:27

Уже півтора тижні в приміщенні «Просвіти» за адресою: вул. Хлібопекарська (колишня Воровського), 10 плетуть маскувальні сітки.

За словами Ольги Палькової, координатора цеху експериментального маскування, сітки організовано не плелися в Чернігові майже рік.

Багато людей, які цим займалися, змінили місце проживання чи поїхали на заробітки. Плетуть переважно в районних центрах — Козельці, Корюківці, Городні.

Наразі Чернігівський осередок плетіння відновлюється, і в цеху чекають на добровольців. Ольга Палькова розповідає, що матеріалів поки що вдосталь (обрізки білого кольору надало одне з чернігівських підприємств, яке займається виготовленням маскувальних халатів).

Не вистачає робочих рук та чергових. Потрібна людина, яка б постійно перебувала в центрі. «В ідеалі, ми б хотіли працювати від 9.00 до 20.00 щодня, але поки що працюємо від 14.00 і до пізнього вечора», — додала вона.

До справи намагаються залучити якнайбільше людей. Цими вихідними, наприклад, організували суботник. Під дружні розмови наплели аж 16 кв. м маскувальної сітки. Загалом до центру приходять дві-три людини щодня, а от на вихідних завітало 12. Тому куратори планують і надалі проводити подібні заходи.

У центрі також працюють над виготовленням кікімор. Артем Джек-Курашвілі показав останній прототип. Він виготовлений із джгутової нитки і забезпечує перекриття лише на спині. В умовах степу бійці пересуваються переважно лежачи. Тож стандартні кікімори суттєво ускладнюють рух, чіпляють на себе опале листя та гілки. Натомість варіант чернігівського майстра цю проблему вирішує.

Запропонувати свою допомогу можна за телефонами Центру допомоги «Чернігів»: (093) 343 23 32, (067) 464 35 53, (050) 493 43 53.

Діна Вонг

http://www.vid.cn.ua/2016/12/blog-post_33.html

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини