Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:12:35

Активісти виявили де найбільше корупційних зловживань на місцевому рівні

14.12.2016   11:00Агенцiя

13 грудня в прес-клубі Просвіта відбувся прес-брифінг Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Представник руху в Чернігівській області Сергій Старченко оприлюднив результати проведеної роботи Руху та поділився планами на наступний рік.

Представники руху виявляли факти політичної корупції в місцевих радах усіх рівнів по всій Україні, потім за допомогою юристів “Центру політичних студій та аналітики “Ейдос” готували відповідні запити та надсилали їх до Генеральної прокуратури та керівні органи партій які представляли на місцях фігуранти запитів. З початку своєї роботи до прокуратури було надіслано близько 200 повідомлень з усіх куточків України.

Фігурантами скарг Руху “Під контролем” стали
-70 депутатів міських рад;
- 19 депутатів обласних рад;
- 62 чиновника різних органів місцевого самоврядування;
- 9 очільників комунальних закладів як то лікарні чи школи;
- 6 директорів комунальних підприємств;
- 5 голів сільрад.

Деякі посадові особи здійснювали по кілька порушень одразу, тому по ним подавались кілька скарг.При цьому, в корупційних скандалах були замічені представники всіх партій, як провладних так і опозиційних. Як націоналістичних так і екс-регіоналів.

Серед порушень домінують наступні:
- виділення земельних ділянок фірмам депутатів чи їх родичам:
-  виділення комунальних приміщень фірмам депутатів чи їх родичам;
- порушення тендерного законодавства;
- службові підроблення документів:;
- конфлікт інтересів - беруть на роботу під своє керівництво власних родичів, встановлюють собі додаткові надбавки.

За скаргами руху було порушено понад 50 кримінальних проваджень. При цьому Чернігівський координатор Руху “Під контролем” Сергій Старченко зауважив – “Зараз в Україні більшість політиків безвідповідальні і тому потребують особливого громадського контролю. Тільки моніторинг бюджетних видатків та чиновницьких статків з регулярними скаргами в правоохоронні органи здатен виховати політичну еліту.”

Що до фінансування партій він також зазначив що “Сьогодні партії  отримують гроші з бюджету України тафактично являються найнятими організаціями, які обслуговують платників податків. Вони повинні самостійно очищатися тому мибудемо вимагати щоб партії почали використовувати імперативний мандат.”

Всеукраїнський рух є відкритим до співпраці та запрошує усіх небайдужих громадян та активістів приєднатися та повідомляти про відому їм інформацію стосовно наявності корупційних ризиків у діяльності тих чи інших місцевих політиків.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини