Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:09:25

Чернігівська митниця: порушнику митних правил загрожує штраф у понад 2,4 мільйони гривень

29.11.2016   07:56Агенцiя

Співробітники Чернігівської митниці ДФС тримають на постійному контролі дотримання законності при ввезенні громадянами транспортних засобів з-за кордону.

Так, при здійсненні перевірочних заходів митники встановили факт ухилення від сплати митних платежів при ввезенні автомобіля «PORCHE CAYENNE». У даному випадку сума несплачених податків перевищила 566 тисяч гривень.

Порушення викрили при проведенні звірки даних щодо пропущених через кордон транспортних засобів, отриманих від Гомельської митниці.

Перевіркою встановлено, що у березні поточного року мешканець Кропивницького виїхав на даному автомобілі (знятому з реєстрації у Білорусі) через пункт пропуску «Нова Гута» Гомельської митниці, який межує з українським - «Нові Яриловичі».

Проте в Україну даний автомобіль не в’їжджав.  Шляхом аналітичної обробки відповідей від інших митниць, що надійшли на запити чернігівських митників, встановили злочинну схему, у якій були задіяні три члени родини з однаковим прізвищем.

Шляхом маніпуляцій зловмисникам вдалося отримати свідоцтво про реєстрацію даного автомобіля аж у Рівненській області. Вже визначено, що свідоцтво було оформлено за відсутності законних підстав для його видачі на підставі підроблених документів. Ці протиправні дії були спрямовані на ухилення від сплати митних   платежів у розмірі 566,2 тис. гривень.
   
Після з’ясування всіх обставин правопорушення, громадянина викликали до митниці для надання пояснень. Але запрошення залишилося без відповіді… Пояснення йому доведеться надавати вже у суді.
Митницею порушено адміністративну справу  за ч.1 ст. 483 та ст.485 Митного кодексу України. Санкції даних статей тягнуть за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предмета порушення митних правил (автомобіль «PORCHE CAYENNE» оцінений майже у 743 тисячі гривень) з його конфіскацією та штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів (несплачена сума становить 566,2 тис. гривень).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини