Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:00:27

На Чернігівщині "Ресурс" повертає до життя воїнів АТО

19.11.2016   11:19Агенцiя

Вже майже два роки в Чернігові працює Центр соціально-психологічної допомоги «Ресурс».

Він був заснований волонтерами з початком буремних подій на Донбасі. Так, воїни АТО та члени їх сімей можуть абсолютно безкоштовно пройти психологічну реабілітацію, курс психофізіологічних процедур та відновити опорно-руховий апарат.

Як повідомляє голова центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс» Світлана Ющенко,  за  час  існування Центру, допомогу отримали понад півтори тисячі воїнів, а в своїй роботі організатори використовують закордонний досвід США та Ізраїлю, що є новаціями в Україні та ніде не використовується.

Основою реабілітації є флоат-терапія, велика соляна капсула  з  півтонним розчином солі епсона та тренажер призначений для тренування м'язів тіла «Сухожил». 
Юнаки з передової повертаються дуже виснаженими і для них  реабілітація є засобом повернення у мирне життя. 

Воїни, що постійно відвідують «Ресурс» закликають побратимів приходити аби відволіктися від подій на Донбасі та просто поспілкуватися між собою.
На  майбутнє організатори прагнуть придбати шлем для  покращення емоційного стану бійців, побудувати стелу загиблим в АТО, а найголовніше -  передати свій досвід у всі куточки України.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони Україниу м.Чернігів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини