Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:05:00

Рятувальники провели профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору громадян

19.11.2016   08:09Агенцiя

З початку року на Чернігівщині від небезпечних факторів вогню загинуло 62 людини, ще 31 отримала травми.

Основними причинами такої невтішної ситуації є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення і електрогосподарства. З огляду на це, рятувальники постійно приділяють значну увагу проведенню серед населення відповідної роз’яснювально-профілактичної роботи.

17 листопада співробітники Управління ДСНС в області, Сновського районного сектору спільно з представниками депутатського активу, соціальними працівниками провели пожежно-профілактичне відпрацювання на території сіл Кучинівка та Петрівка. Слід зазначити, що в цьому році у Сновському районі виникло 57 пожеж, внаслідок яких загинуло 5 осіб.

Під час профілактичного рейду в першу чергу увага приділялася помешканням громадян похилого віку, інвалідів, багатодітних і неблагонадійних родин.

Фахівці ДСНС у житлових будинках виявили порушення правил пожежної безпеки, зокрема, тріщини у печах, відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором, розташування впритул до опалювальних приладів дров, меблів, речей тощо. Такі пожежонебезпечні недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя оточуючих.

Співробітники ДСНС вказали господарям на наявні недоліки та провели роз`яснювальну роботу, під час якої довели вимоги заходів безпеки у побуті, вручили профілактичні пам’ятки та листівки.

Крім того, фахівці рейдової бригади надали наочно-роз’яснювальні матеріали для оновлення наявних профілактичних куточків в приміщеннях загальноосвітніх закладів та сільських рад.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини