Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:04:32

Прокуратура реагує на порушення вимог закону при використанні та відчуженні захисних споруд цивільного захисту

12.11.2016   10:16Агенцiя

Органами прокуратури області проведено комплексні вивчення дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення в регіоні.

Ретельним аналізом можливих порушень виявлено факт передачі однієї з таких споруд (протирадіаційного укриття площею майже 300 м2) на території Борзнянського району в приватну власність.

Бахмацькою місцевою прокуратурою у жовтні поточного року за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Аналогічні порушення вимог Закону України «Про приватизацію державного майна» виявлено Прилуцькою місцевою прокуратурою при передачі в приватну власність протирадіаційного укриття.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Чернігівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення) стосовно посадових осіб одного з товариств, які, незважаючи на рішення суду за позовом прокурора, не вживали заходів до приведення бомбосховища, яке перебувало на балансі підприємства, у придатний для використання за цільовим призначенням стан.

Наразі досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Зважаючи на актуальність вказаного питання та реалізуючи надані конституційні повноваження прокурорами поточного року заявлено 11 позовів про повернення до державної власності та приведення у належний стан захисних споруд цивільного захисту населення.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини