Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:07:38

Прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у власність держави 35 га землі сільськогосподарського призначення

04.11.2016   07:49Агенцiя

Органи прокуратури Чернігівщини системно вивчають питання дотримання вимог законодавства при використанні суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

Установлено непоодинокі випадки коли земельні ділянки у 2010-2012 роках за розпорядженням місцевих державних адміністрацій надавалися в оренду підприємцям без проведення нормативної грошової оцінки, а відтак і без належного розрахунку розмірів орендної плати.

Так, на підставі розпорядження голови райдержадміністрації з 2011 року фізичною особою використовувалася на правах оренди земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею 35 га в межах однієї з сільських рад Чернігівського району.

Строк договору оренди ділянки склав 49 років зі сплатою 480 грн на рік за її користування.

Натомість за результатами проведеної нормативно-грошової оцінки та з урахуванням коефіцієнту індексації орендна плата мала б складати 27 тис грн на рік, що в 56 разів більше від суми, визначеною угодою.

Оскільки землекористувачем не вжито заходів до приведення договору оренди у відповідність з вимогами законодавства, прокуратурою області направлено до суду позов про визнання правочину недійсним.

Робота з цих питань триває.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини