Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:42:50

Виконком Чернігівської міськради відмінив дозвіл щодо зведення будинку, найближчого до Березового гаю

26.10.2016   13:26

Сьогодні виконком Чернігівської міської ради одноголосно підтримав відміну містобудівних умов та обмежень для одного з трьох будинків у районі Березового гаю (по вул. Пухова), проти спорудження яких активно виступають жителі цього мікрорайону.

Офіційна назва рішення - Про визнання таким, що втратив дію, пункту 1.1 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 1 вересня 2016 року № 394 «Про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок».

Ініціатором сьогоднішнього рішення виконкому став Чернігівський міський голова. Перед голосуванням він пояснив ситуацію, що склалася:
- Питання зведення трьох будинків на ділянці, яка практично межує, а в одному випадку заходить на територію Березового гаю збурило громадськість. Я особисто вчора виїздив на місце з профільним заступником, начальником управління архітектури та забудовником. Ми дивилися план-схему та де планується розташування цих будинків на місцевості. Я вважаю, що логічною і однозначною в цьому випадку є наша реакція як міської влади, яку обирали люди.

Там три черги, перша – найдальша, яка заходить на територію колишнього озера. Візуально навіть видно, що цей будинок заходить своїм кутом у березовий гай. Моя ініціатива – що відкоригувати прийняті раніше рішення в частині першої черги треба однозначно.

Стосовно другої та третьої черг: щоби уникнути можливих судових позовів з усіх сторін і тому подібного, я пропоную це питання поки довивчити. Зокрема, щодо меж.  Адже наше сьогоднішнє рішення в цьому питанні ускладнюється тим, що межа паркової зони не визначена. Доручення управлінню архітектури: чітко дати юридичний висновок, чи потрапляє це будівництво в зону зелених насаджень.

Скасування раніше прийнятих виконкомом рішень стосовно саме першої черги могло би бути компромісним для громади та забудовника, - додав Владислав Атрошенко. – Але далі вже, як говорять, історія покаже.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.