Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:49:08

Поліція Чернігова "на гарячому" затримала домушників

19.10.2016   07:33

Патрульні Чернігова спільно з оперативниками відділу кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції прямо на місці злочину затримали двох гастролерів, які намагалися обікрасти квартиру чернігівця.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського відділу поліції майор поліції Олексій Клунко, на лінію «102» надійшло повідомлення, що в під’їзді однієї з багатоповерхівок в районі заводу автозапчастин двоє невідомих намагаються проникнути в чужу квартиру.

На місце події негайно виїхав наряд патрульних поліцейських. Прибувши на виклик, правоохоронці побачили, як двоє чоловіків поспіхом вибігають з під’їзду.

Їх затримали та попросили пред’явити документи. Виявилося, що ці двоє приїхали до обласного центру з Сумщини. Як вони пояснили поліцейським, нічого «поганого» вони в під’їзді не робили.

Але провівши поверхневий огляд, патрульні виявили в кишенях «гастролерів» інвентар «домушників» — рукавички, відмички, ліхтарик та викрутку. Затриманих доставили до Чернігівського відділу поліції.

Вже в ході подальшої перевірки оперативники встановили, що ці двоє взагалі не ті, за кого себе видають. А документи у одного з них взагалі підроблені. Раніше судимий за крадіжку 31-річний киянин пред’явив фальшивий паспорт селянина з Сумської області. А от його напарник і ровесник дійсно живе на Сумщині, але носить інше прізвище.

Правоохоронцям чоловіки зізналися, що нещодавно переїхали на Чернігівщину та оселилися в одному з сіл Чернігівського району, а до міста приїхали задля скоєння квартирної крадіжки. За іронією долі власник квартири, яку зловмисники збиралися обікрасти, був дома і повідомив поліцію.

Побачивши у вікно патрульне авто, крадії спробували непомітно вислизнути з під’їзду, але не вийшло.

Олексій Клунко повідомив, що за фактом спроби крадіжки та підробки документів відкриті кримінальні провадження відповідно за ст. 15 ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів чи використання підроблених документів).

Санкції статей передбачають: за крадіжку від трьох до шести років ув’язнення, за підробку - від штрафу аж до обмеження волі до двох років.

Триває досудове розслідування та перевірка крадіїв на причетність до інших подібних злочинів на території Чернігова.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини