Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:06:14

На Варвинщині встановлено пам’ятний знак Захисникам України

17.10.2016   17:31

В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

14 жовтня – одна з таких дат. Цього дня наша країна відзначає свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.

Поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.
З цієї нагоди 13 жовтня у Варві на алеї Героїв Слави відкрито пам’ятний знак Захисникам України «Воїнам світла присвячуємо».
Під час церемонії відкриття відбувся мітинг-реквієм за участю керівників району, територіальних громад, трудових колективів підприємств, установ, організацій, громадських, релігійних організацій, учнівської молоді.

Біля пам’ятного знака несли варту воїни, учасники АТО.

Учні тримали свічки пам’яті, портрети загиблих воїнів-земляків та розповідали про них. Цього дня тут згадували імена Героїв – уродженців Варвинщини: В’ячеслава Носенка, Віктора Мельника, Олега Прудяка, Ігора Козленка, Олександра Потія.

З Днем захисника України учасників заходу привітала голова Варвинської райдержадміністрації Любов Доля.

Вона також низько вклонилася матерям, діти яких поклали своє життя на алтар свободи, в ім’я демократичної, європейської держави, матерям, чиї сини на Сході України гідно несуть бойову варту, захищаючи її цілісність і недоторканість.

Зі щирими словами вдячності очільниця району звернулася до волонтерів «за покликанням душі» – Віктора Борсука, Володимира Рокочого, Яни Борщ, Павла Сліпченка. Любов Доля подякувала за допомогу всім, хто долучився до збору коштів для пам’ятного знака Захисникам України. Зокрема, згадала депутата обласної ради Сергія Гайдая, керівників сільськогосподарських та промислових підприємств ТОВ «Журавка», ЗАТ «Прогрес», СТОВ «Дружба-Нова», Гнідинцівського ГПЗ. Побажала всім миру та спокою на рідній землі.

Зі святом Дня захисника України присутніх привітав голова районної Спілки воїнів АТО «Оса» Олександр Литка.

У церемонії відкриття взяли участь матері загиблих воїнів АТО В’ячеслава Носенка та Віктора Мельника.

Пам’ять загиблих Героїв вшанували хвилиною мовчання та салютом.
Настоятель церкви Пресвятої Богородиці отець Георгій освятив пам’ятний знак Захисникам України. Церковний хор своїм молитовним співом торкнувся кожної душі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини