Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:50:28

Вшановання захисників України

15.10.2016   10:25Агенцiя

Святкування Дня захисника України в області розпочалося із зустрічі керівництва Придесення з представниками ветеранських організацій області та міста, спілки воїнів-інтернаціоналістів, козацтва та учасниками АТО.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч, розпочинаючи захід, привітав усіх присутніх із молодим, проте дуже давнім і надзвичайно символічним для українців святом, яке дає можливість згадати й вшанувати всіх, хто в різні часи боровся за свою землю та відстоював її незалежність і волю.

Звертаючись до учасників зустрічі, очільник обласної ради Ігор Вдовенко відзначив, що День захисника України став справжнім уособленням мужності і звитяги багатьох поколінь славетних оборонців та визволителів української землі, героїчні постаті яких навічно закарбовані на сторінках історії нашої держави.

За словами керівника, волелюбний український народ, який завжди палко прагнув свободи, майже на кожному етапі свого багатовікового існування, у чисельних війнах і повстаннях, змушений був виборювати своє право на незалежність, вільне і заможне життя, постійно відстоювати свою гідність.

Голова представницького органу, згадуючи славетних українських героїв, висловив слова шани і подяки за подвиг ветеранам Другої світової війни, відзначив мужність співвітчизників, які гідно виконували свій громадянський та військовий обов’язок в Афганістані, а також нинішніх героїв ,які відстоюють мир на східних рубежах України.

- За останні декілька років ми стали свідками відродження героїзму і незламної сили духу, які демонструють нинішні захисники рідної землі - українські військові, бійці добровольчих батальйонів та волонтери у зоні проведення АТО. Саме вони сьогодні оберігають наш спокій та виборюють щасливе майбутнє українського народу, про яке віками мріяли і за яке віддавали життя тисячі українських патріотів, - підкреслив Ігор Вдовенко.

Очільник обласної ради побажав міцного здоров’я та довголіття шановним ветеранам, сили духу, витримки й успішної служби військовим та добровольцям.

- І нехай Богородиця - духовна покровителька та заступниця усіх поколінь захисників України завжди оберігає життя та здоров’я наших відважних воїнів і надає сил для боротьби з ворогом, а всім нам - наснаги для розбудови сильної і самодостатньої держави, - сказав Ігор Вдовенко.

Зі словами щирих привітань на адресу українських воїнів звернувся і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Учасники урочистого зібрання вшанували світлу пам'ять всіх загиблих і померлих захисників України, які в усі часи самовіддано стояли на сторожі інтересів нашої держави, хвилиною мовчання.

До учасників заходу звернулись також голова Чернігівської обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Соколов.

Від імені сучасних захисників слово мали учасник АТО, капітан ІІІ рангу інженер-випробувач Державного науково-випробувального центру Юрій Літковець, голова ради громадської організації «Щит 41» АльбертЧерешко.

Далі урочистості продовжились біля церкви Св. Великомучениці Катерини Української Православної церкви Київського Патріархату, де учасники АТО, керівники області та міста, представники військових частин Чернігівського гарнізону, ветеранських організацій, органів місцевого самоврядування, установ, підприємств, громадських організацій та містяни взяли участь у святковому богослужінні за захисників України та українське військо, яке відправив настоятель храму, протоієрей Роман Кіник.

Учасники церемонії поклали квіти і встановили символічні лампадки до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» на знак вічної шани і поваги до українських героїв.

Після цього члени офіційної делегації та громадськості перейшли на Красну площу, щоб у самому серці стародавнього і героїчного Чернігова схилити голови перед світлою пам'яттю воїнів, які протягом століть виборювали волю, і зараз проливають кров за свободу рідної землі, та покласти квіти до меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні, а також до Братської могили борців, що полягли у боях за свободу та незалежність Батьківщини

Урочистим маршем, віддаючи шану полеглим захисникам рідної землі, Красною площею пройшли військові підрозділи Чернігівського гарнізону.

Оглянувши виставку найкращих зразків військової техніки, що розгорнулась у центрі міста, учасники урочистостей  долучились до святкової концертної програми в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка та церемонії вручення державних нагород, почесних грамот і відзнак обласної ради, ОДА та міської ради захисникам Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини