Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:29:01

Апеляційний суд підтримав принципову позицію прокуратури та засудив за умисне вбивство до 14 років позбавлення волі

15.10.2016   09:07Агенцiя

Колегією суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Ніжинського міськрайонного суду, яким місцевого жителя засуджено до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство з корисливих мотивів та розбійний напад, поєднаний із проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Як встановлено, в листопаді 2015 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння майном проник до житла пенсіонерки, наніс їй понад 30 ударів по різним частинам тіла, завдаючи фізичний біль та страждання. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

Реалізуючи корисливі мотиви, обвинувачений заволодів грошима потерпілої в сумі 500 грн.

Не погоджуючись із відповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, прокурором оскаржено вирок в апеляційному порядку.

Обґрунтовуючи скаргу, прокурор зазначив, що згідно з Конституцією України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Тому задля забезпечення кримінальної відповідальності за посягання на життя та здоров’я людини необхідно застосувати максимально сувору міру покарання.

Враховуючи викладені доводи, апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та засудив обвинуваченого за ч. 4 ст. 187, п. п. 4, 6 ч. 2 ст. 115  КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини