Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:51:49

Хід досудового розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Семенівці, перебуває на контролі прокуратури

11.10.2016   07:47

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в листопаді 2015 року в м. Семенівці, внаслідок якої загинув пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час досудового розслідування водій автомобіля у своїх поясненнях повідомив, що видимість йому обмежував зустрічний транспортний засіб, після роз’їзду з яким він побачив пішохода, при цьому, хоча і застосував робоче гальмування, однак наїзду уникнути не вдалося. 

З метою встановлення фактичних даних про обставини ДТП, очевидців події, перевірки доводів водія, в ході слідства слідчим допитано, як свідків 30 осіб, призначено та проведено 7 судових експертиз.

Згідно з висновком судової автотехнічної експертизи за умов, вказаних водієм, він не мав технічної можливості, шляхом своєчасного застосування екстреного гальмування, уникнути наїзду на пішохода.

У процесуального керівника виникли сумніви в об’єктивності висновку експерта, у зв’язку з чим слідчому надано в порядку ст. 36 КПК України додаткові вказівки, у яких вказано на проведення комплексу слідчих дій, спрямованих на всебічне, повне і об’єктивне дослідження обставин вказаної ДТП.

Водночас з урахуванням обставин вчиненого злочину, характеру, механізму  та виду тілесних ушкоджень потерпілого процесуальним керівником  ініційовано проведення повторних слідчих експериментів. Призначені комплексна судово-медична, автотехнічна та за необхідності  буде призначено й комісійну експертизи.

Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини