Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:27:01

Відкрито 4 кримінальні провадження стосовно працівників податкової та митної служби

07.10.2016   09:10Агенцiя

У відділі внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Чернігівській області повідомили, що з метою зниження рівня корупції у податковій та митній сфері працівниками відділу протягом 9 місяців проведено 65 службових розслідувань та перевірок. За їх результатами 9 матеріалів спрямовано до правоохоронних органів для прийняття рішень.

Начальник відділу внутрішньої безпеки Олексій Мисенко повідомив, що за матеріалами відділу органами прокуратури відкрито 4 кримінальні провадження стосовно працівників податкової та митної служби за фактами скоєння службових злочинів. А саме: 1 - за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди, 1 - за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами митного посту при виконання посадових обов’язків, 2 - за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами митниці.

На адресу керівництва Чернігівської митниці ДФС та територіальних органів ДФС у Чернігівській області направлено 30 подань, вжиті заходи реагування стосовно 26 посадових осіб, 2 працівників звільнено з органів ДФС, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 16 посадовців, 2 – винесено офіційне застереження.

Також за матеріалами відділу внутрішньої безпеки відкрито 4 кримінальних провадження за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та фіктивного підприємництва. Вилучені речові докази на суму понад 1 млн. грн., фальсифікована алкогольна продукція на 2,4 млн. грн. та контрафактні паливно-мастильні матеріали на суму понад 4 млн. гривень. Складено 6 протоколів про порушення митних правил. До бюджету стягнуто 617 тис. гривень.

Звертаємо увагу, що оперативно повідомити про протиправні дії з боку працівників податкових чи митних органів області громадяни можуть, зателефонувавши за номером телефону «Довіри» внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Чернігівській області: (0462) 668-522.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.