Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:22:09

Наука - армії: дешева українська броня та сучасний "партизанський котелок"

03.10.2016   11:02Агенцiя

В Чернігівському національному технологічному університеті активізувався процес розробок для оборонної промисловості. За справу взялись науковці і студенти кафедри технологій зварювання та будівництва. Однією з основних розробок є дешева українська броня.

Наразі бронепластини проходять випробування у виші. Розробники виготовили броню з українських матеріалів, які можна купити будь-де.
 
Також ця броня не втрачає своїх захисних властивостей під час ремонту, а його можна проводити мобільними зварювальними апаратами просто в полі. Міцність бронепластин випробовували  з калашникова та снайперської гвинтівки на невеликих відстанях. Саме на цій дистанції швидкість кулі максимальна.

 Поряд з цим на кафедрі досліджується можливість застосування плазми тліючого розряду в якості одного зі способів очищення і підвищення зносостійкості внутрішньої поверхні стволів вогнепальної стрілецької зброї. Також ця технологія дозволяє проводити унікальні зварювання.

Також в Чернігові працюють над вдосконаленням термоелектричних перетворювачів, які працюють на основі взаємоперетворення теплової і електричної енергії.

Як зазначає аспірант кафедри технологій зварювання та будівництва Ірина Нагорна, - так званий «партизанський котелок» існував ще за часи Другої Світової війни і за допомогою його  в польових умовах можна було підзарядити радіостанції, не потребуючи жодних зусиль.
Науковці кажуть, що найближчим часом термоелектричні перетворювачі вже знайдуть місце у військових технологіях. Тому чернігівці і шукають шляхи збільшення коефіценту корисної дії цих приладів.

Вже незабаром наукові розробки сіверян будуть запатентовані та в найкоротший час надійдуть до українського війська.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.