Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:33:01

Бездіяльність слідчого визнано незаконною

29.09.2016   08:08

На початку вересня ЗМІ повідомляли про обшук, який відбувся в адміністративному приміщенні КП «Чернігівводоканал».

Після проведення обшуку керівництво КП виступило з заявою, в якій вказало на не професіональні дії  слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Чернігівської області радника юстиції Шкільнюк О.М.
Розглянувши скаргу КП «Чернігівводоканал», Новозаводський районний суд м. Чернігова таки визнав незаконною бездіяльність слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Чернігівської області і зобов’язав його виправити ситуацію.

Нагадаємо, що слідчим відділом прокуратури Чернігівської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016270000000308 від 25.08.2016 за фактом зловживання службовим становищем особами, які очолювали КП «Чернігівводоканал» в період з 2004-2016 роки, внаслідок яких, на думку слідства, державним інтересам заподіяно збитки на суму 33 млн. грн. (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як зазначено в офіційному повідомленні прокуратури області, яке було оприлюднене вже після проведення обшуку, поводом для відкриття провадження стало «погашення КП «Чернігівводоканал» кредитних зобов’язань по договорах субкредитування перед МБРР в сумі понад 33 млн. грн., яке повністю відбулося за рахунок коштів субвенції з Держбюджету України, отриманої, як погашення заборгованості різниці в тарифах, у той час як отримані від споживачів кошти підприємство використало на власні потреби».

КП «Чернігівводоканал» звернулось до суду зі скаргою фактично на бездіяльність слідчого у нездійсненні процесуальної дії, яку він зобов’язаний вчинити.

В обґрунтуванні скарги було зазначено, зокрема, що 07.09.2016 року на підставі ухвали слідчого судді було проведено обшук на підприємстві, але другого примірника протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів надано не було, в чому керівництво КП вбачало певні ризики для подальшої господарської діяльності стратегічно важливого підприємства міста.
Розглянувши скаргу КП «Чернігівводоканал», суд її задовольнив повністю.

Зокрема в тексті Ухвали Новозаводського районного суду м. Чернігова сказано наступне: «Визнати незаконною бездіяльність слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Шкільнюка О.М. щодо невручення 07.09.2016 року другого примірника протоколу обшуку разом із доданим до нього описом вилучених документів та тимчасово вилучених речей (за наявності) представнику КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради».

Примірник протоколу з описом вилучених документів за Ухвалою суду слідчий в ОВС слідчого відділу прокуратури Чернігівської області Шкільнюк О.М. повинен вручити представнику КП «Чернігівводоканал» в адміністративній будівлі підприємства вже найближчим часом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини