Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:21:38

В Чернігові презентували Всеукраїнську ініціативу "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота")

17.09.2016   08:56

16 вересня в Чернігівській міській бібліотеці ім.М.М.Коцюбинського відбулася прес-конференція, де було презентовано діяльність Всеукраїнської ініціативи "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота"), яка впроваджується за підтримки міжнародної організації IREX в ряді міст України, зокрема і в м.Чернігові.

Програма "ПОЛіС" ("Поліція і Спільнота") є частиною великого проекту «Залучення громадськості до реформ», яка має на меті налагодити співпрацю та взаємодію між поліцією і тими, для кого вона працює і кого захищає шляхом організації зустрічей представників місцевої поліції та громадськості на базі бібліотек та інших публічних платформ. Тому в роботі прес-конференції взяли участь представники Управління патрульної поліції у м. Чернігові та організацій-партнерів "ПОЛіС" в м.Чернігові: ГО "МАРТ", «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» та працівники міської бібліотеки ім.М.М.Коцюбинського.

Аналогічні зустрічі пройшли вже в шести містах України: Києві, Харкові, Львові, Одесі, Миколаєві та Дніпрі. Особисто та в неформальній обстановці поспілкуватись з патрульними, дізнатись про реформу Національної поліції та обговорити проблеми своїх міст вдалось більше ніж 7000 громадян.

Сьогодні Всеукраїнська ініціатива дісталася й до Чернігова, де на базі міської бібліотеки ім.М.М.Коцюбинського старший інспектор прес-служби УПП в місті Чернігові Віталій Копистко, представник «Чернігівського громадського комітету захисту прав людини» Катерина Данькова, представник громадської організації «МАРТ» Надія Кривопаленко та директор бібліотеки Ніна Власенко розповіли журналістам і присутнім про суть програми та принципи її впровадження в життя. Поділилися планами на майбутнє — планом спільних заходів та активностей для різних цільових груп за участю патрульних поліцейських.

Програма розпланована на пів року, до лютого 2017-го і охоплює всі соціально-вікові групи населення.

Так, наприклад, для учнів початкових, середніх та старших класів організатори-партнери програми проводитимуть квести, турніри, аукціони малюнків, спільні зустрічі з поліцейських та інше.
Для студентів проведуть «Живу бібліотеку» та «Правовий театр», де учасники зможуть більше дізнатись про діяльність поліції, їх права та обов’язки, а також отримати відповіді на свої запитання безпосередньо від патрульного поліцейського.

Мешканці ж міста можуть ближче познайомити та поспілкуватись з поліцейськими на спільних виїзних приймальнях та на «Чаюванні з патрульною поліцією».

«Управління патрульної поліції підтримало всеукраїнську ініціативу «ПОЛіС», яка реалізується в нашому місті. Оскільки на сьогодні налагодження співпраці поліції та громади є дуже важливий. Через проведення різних спільних заходів, інформування мешканців про діяльність поліції, ми зможемо також зрозуміти очікування та запити громадян від патрульної поліції» - зазначив Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби УПП в місті Чернігові.

Підсумок зустріч підвела представник «Чернігівського громадського комітету захисту прав людини» Катерина Данькова, яка зокрема сказала: «Ми переконані, що впровадження програми «ПОЛіС» в нашому місті, насамперед дозволить вплинути на підвищення не тільки довіри до поліції, а й свідомості громадян. Оскільки, стереотип «Моя хата з краю…» повинен відійти в минуле. І якщо вчиняється правопорушення, то громадський обов’язок кожного - попередити його вчинення, повідомивши про це поліцію. З цього і починається співпраця поліції та громади».

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.