Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:51:58

Робоча група вивчає пропозиції щодо створення об’єкту природно-заповідного фонду "Кордівка"

14.09.2016   08:01

У Чернігівській міській раді відбулось засідання робочої групи з питань підготовки пропозицій щодо створення об’єкту природно-заповідного фонду «Кордівка» в м. Чернігові.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної ради, співголова робочої групи Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови Валерій Бондарчук, начальник управління архітектури та містобудування Сергій Калюжний, заступник начальника управління земельних ресурсів міської ради Олександр Лось, представники відповідних структурних підрозділів обласної та міської рад, громадські активісти та журналісти.

Начальник управління архітектури та містобудування Сергій Калюжний повідомив, що загальна територія урочища «Кордівка» складає 478 га, серед них: 271 – зелені насадження, 11 - водні ресурси. Територія лісопарку «Кордівка» розташована в заплавній зоні р. Десна та є її водоохоронною зоною. Межами «Кордівки» є прибережні захисні смуги р. Стрижень – з заходу та водойми заплавної зони р. Десна – зі сходу.

Члени робочої групи звернулись до управління земельних ресурсів з пропозицією підготувати найбільш достовірну інформацію щодо реєстру власників і користувачів на території урочища «Кордівка».

Всі учасники заходу визнали очевидним збереження охоронного статусу для території урочища і не допущення будь-якої забудови. З огляду на це громадські активісти вважають за доцільне створення на цій території рекреаційно-ландшафтного парку «Кордівка» (РЛП «Кордівка»). Висловлювались також й інші думки, питання наразі ще вивчається й остаточне рішення робоча група прийматиме після розгляду всіх пропозицій.

 Втім, члени робочої групи були єдині в думці, що територія Кордівки має виключне значення як осередок збереженої природи в міській зоні Чернігова та відіграє визначну екологічну роль.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини