Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:27:26

Сергій Кагітін: про відпрацювання Чернігова, розкриття злочинів та профілактику правопорушень

13.09.2016   10:24

В вересні місяці Чернігівська поліція почала працювати в новому режимі. Про те, які нововведення впроваджені в діяльності поліцейських та які за цей час були досягнуті результати розповів начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Сергій Кагітін.

«Починаючи з 1 вересня поточного року, за ініціативою керівництва Чернігівського відділу поліції та за підтримки керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області з метою стабілізації оперативної обстановки в місті Чернігові, підвищення ефективності розкриття  злочинів та профілактики скоєння адміністративних правопорушень, на території обласного центру було запроваджено новий режим відпрацювання» – зазначив керівник відділу.

За його словами, на сьогоднішній день акцент у роботі поліції ставиться не тільки на розкритті кримінальних правопорушень, забезпеченні охорони публічного порядку, а й на профілактиці правопорушень, скоєних на вулицях міста, особливо у вечірній та нічний час.

Також, поліцейськими під час відпрацювання приділяється увага перевірці  підоблікового  елементу, в тому числі раніше засуджених, осіб, які заходяться під адміністративним наглядом, виявленню та ліквідації «точок» з виробництва та продажу саморобних алкогольних напоїв, профілактиці пияцтва, незаконного вживання наркотичних засобів, порушень правил благоустрою міста, тощо.

Які новації були впроваджені в оперативно-профілактичні заходи?
«Для більшої ефективності ми застосовуємо принцип точкових відпрацювань, концентруючи сили і засоби в якомусь одному, конкретному місці — щодня в полі зору чернігівських поліцейських опиняється новий мікрорайон обласного центру. Так з 2 по 3 вересня поліцейські відпрацьовували найбільший в обласному центрі мікрорайон міста – район вулиці Рокосовського. Наступними хвилями відпрацювання стали поліцейські заходи в мікрорайонах Шерстянка, район «Круга» - ТЕЦ; Нова Подусівка – Масани; район Ремзаводу — ЗАЗ. Основна мета – відпрацювання пішими нарядами прибудинкової території у спальних  районах та віддалених районів міста, місць відпочинку громадян та забезпечення правопорядку в зелених зонах» - зазначив Сергій Кагітін.

За словами очільника Чернігівського відділу поліції, на час відпрацювання на службу заступає більше сотні поліцейських, в тому числі екіпажі патрульної поліції, наряди Нацгвардії та спецроти «Чернігів». Не дивлячись на те, що до адміністративної відповідальності притягували лише злісних правопорушників, за період відпрацювання складено близько двохсот протоколів. Найбільше, вже традиційно, за пиятику (ст. 178КУпАП)  - 132 адміністративних протоколи. За цей час поліцейські провели близько півтори сотні профілактичних бесід.

Як сказав керівник чернігівської поліції: «Окрім профілактичних заходів адміністративного характеру, минулого тижня поліцейські відділу кримінальної поліції та дільничні інспектори поліції  міста Чернігова посилено працювали і над розкриттям кримінальних правопорушень».

В підсумку, в ході оперативно-профілактичних заходів за п’ять днів було розкрито 97 кримінальних правопорушень, 71 з яких — в місті Чернігові і 26 — в структурних підрозділах ЧВП – Ріпкинському, Чернігівському та Куликівському районних відділеннях поліції. Майже всі розкриті злочини — крадіжки. Також в період відпрацювання обласного центру були розкриті одне вбивство, два тяжких тілесних ушкодження, два пограбування, два шахрайства, 6 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків; одне вбивство (Ріпкинське РВП); 2 факти браконьєрства (Ріпкинське та Куликівське відділення поліції) та інші правопорушення. Спільно з патрульними поліцейськими 11 правопорушень розкрито «по гарячих слідах».

Наостанок начальник Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Сергій Кагітін зробив наголос на тому, що заходи по оперативно-профілактичному відпрацюванню міста з використанням додаткових сил та засобів Головного управління Національної поліції будуть проходити на постійній основі, що дасть можливість чернігівцям почуватися безпечно на вулицях міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини