Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:20:04

За реагування прокурора захищено майнові інтереси територіальної громади

13.09.2016   07:25

Господарський суд області задовольнив позов прокурора та зобов`язав приватне підприємство повернути орендований ще з 2012 року цілісний майновий комплекс будівель та споруд кінотеатру «Ювілейний» в смт Козелець і сплатити неустойку за несвоєчасне повернення майна.

Незважаючи на те, що строк дії договору закінчився ще в лютому 2015 року, підприємець всупереч умов договору не повернув майно, а кошти за оренду сплачував на власний розсуд. 

Водночас суб’єкт господарювання не тільки не сплачував орендну плату в повному обсязі, а й намагався в судовому порядку визнати недійсними положення договору оренди, якими надавалася можливість районній раді підвищувати розмір плати в разі внесення змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад.

Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу прокуратури області у спорі про розмір орендної плати та стягнення заборгованості, чим підтвердив правильність правової позиції органів прокуратури.

З урахуванням постановлених за позовами прокурора судових рішень місцевий бюджет за рахунок недобросовісного користувача поповниться більш ніж на 130 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.