Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:14:32

Поліція виявляє підпільних бутлегерів та ліквідовує нелегальні точки продажу саморобного алкоголю

08.09.2016   07:52

«Поліцейські Чернігівського відділу поліції продовжують виявляти та ліквідовувати в обласному центрі підпільні цехи і «точки» з виробництва та продажу розведеного спирту і самогону», - повідомив начальник Чернігівського відділу поліції підполковник поліції Сергій Кагітін.

В умовах сьогодення алкоголь належить до одного з найбільш прибуткових підакцизних товарів, тому спокуса підзаробити «лівим» товаром завжди існує. Ухилення від сплати податків стало своєрідним каналом нелегального збагачення деяких чернігівців.

Тому виявлення та притягнення до відповідальності бутлегерів сприяє надходженню в держбюджет несплачених податків. Одночасно поліція працює на недопущення потрапляння «лівої» продукції на прилавки магазинів і безпосередньо столи громадян, щоб запобігти нещасним випадкам.

Так, з початку року поліцейські Чернігівського відділу поліції виявили 62 факти продажу самогону і розведеного спирту. З незаконного обігу вилучено 166 літрів спирту та самогону.

За виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення на правопорушників складено 62 адміністративних протоколи (ст. 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це правопорушення передбачено штраф від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, складена майже три сотні адмінпротоколів за придбання самогону (ст. 177 КУпАП). Покупцям загрожує штраф від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція Чернігова попереджає всіх громадян про недопустимість правопорушень, пов’язаних з незаконним виготовленням, продажем або придбанням нелегальних спиртних напоїв, а також звертається до всіх небайдужих чернігівців з проханням повідомляти про всі відомі їм факти незаконного виготовлення та продажу алкогольних напоїв.

Звертатися можна не лише за телефоном «102», а й особисто до начальника Чернігівського відділу поліції – 619-923.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.