Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:14:37

Поліція закликає громадян не залишати свої скутери і мопеди без нагляду

31.08.2016   09:56Агенцiя

В теплу пору року транспорту на вулицях населених пунктів значно більшає. До автомобілів додаються ще й двоколісні транспортні засоби мопеди та скутери. При цьому їх власники часто забувають про елементарні заходи безпеки, коли залишають скутери без нагляду.

Останні такі факти крадіжок двоколісних транспортних засобів трапився в Новгороді-Сіверському та Чернігові. В обох випадках предметом злочину став мопед марки «FADA». І якщо в Новгороді зловмисників таки знайшли і мопед повернули власнику то в обласному центрі викрадене поки що шукають.

Найчастіше крадуть такий транспорт біля під'їздів, у дворах, біля магазинів та установ. Як свідчить статистика, крадіжки скутерів і мопедів зі стоянок, що охороняються, носять поодинокий характер.
Найголовніша помилка власників мопедів і скутерів у тому, що вони часто залишають свої транспортні засоби без нагляду на вулиці навіть вночі, сподіваючись на елементарні протиугінні засоби.

Поліцейські звертаються  до власників двоколісних транспортних засобів, щоб  вони дбали про їх безпеку. Для цього не слід залишати транспорт у неосвітлених та безлюдних місцях, також не припустимо залишати мототехніку з ключем у замку запалення. Варто встановити додаткові засоби захисту - сигналізацію, засоби для блокування замка запалення та керма. Залишаючи скутер чи мопед в гаражі, перевіряйте надійність дверей та замикаючих пристроїв. У нічний час залишайте мототехніку на стоянці з охороною. Не передавайте двоколісний транспортний засіб у тимчасове користування малознайомим особам.

Якщо ж ви стали жертвою крадіжки, не зволікайте, а терміново телефонуйте до поліції на номер «102». Чим швидше правоохоронці отримають інформацію про злочин, тим більше шансів на розкриття крадіжки і затримання злодія «по гарячих слідах».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини