Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:10:59

Дуелі великого калібру. ФОТОРепортаж

19.08.2016   09:20

Конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України набирає обертів.

На військовому полігоні 1-ої окремої танкової бригади Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині, триває конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України.

На першому етапі змагань, військовослужбовці чотирьох танкових взводів від оперативних командувань, що змагаються, продемонстрували свою фізичну підготовленість у літньому військовому біатлоні.

За форматом цього етапу, кожному учаснику належало якнайшвидше пробігти дистанцію 2000 метрів у чотири круги. Між кругами на рубежі відкриття вогню 15-ма одиночними пострілами з АКСУ по мішенях вони мали «вибити» максимальну кількість балів. Після першого кола танкісти це робили із положення стоячи, після другого - з коліна, а третього – лежачи. Останнє коло - це «гладкий» біг і фініш. Загальний результат команди визначався за індивідуальним середнім часом кожного учасника.

Далі воїни-танкісти демонстрували свою майстерність у «снайперській» стрільбі з бойових машин. У складі взводів екіпажі займали вогневі позиції,  завантажували боєприпаси та трьома пострілами з гармати вражали цілі за обмежений час – 2 хвилини.

На наступному етапі конкурсу танкісти вправлялися у водінні бойових машин та фланговій стрільбі. Кожен екіпаж долав дистанцію до двох кілометрів з підступними перешкодами. Крім цього, рухаючись за визначеним маршрутом, вони мали з максимально можливою швидкістю уразити найбільшу кількість цілей, що розташовувались ліворуч перед ділянкою маневрувань та праворуч – після подолання перешкод. На виконання цієї вправи екіпажам надавалося 6 пострілів з танкової гармати та 50 набоїв для спареного кулемету.

Як повідомили члени суддівського комітету конкурсу попереду у учасників змагань, ще випробування бойовою стрільбою на великі відстані та «танкова карусель». Тож інтрига змагань зберігається до останнього дня.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини