Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:54:47

Андрій Дериземля розповів про роботу управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради

04.08.2016   08:24

Про роботу управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради розповів його начальник Андрій Дериземля на розширеній нараді, що відбулась 1 серпня під головуванням Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

Найголовнішими функціями та напрямками роботи відділу у справах сім’ї та молоді є залучення молоді міста до процесу розробки та реалізації молодіжної політики, активізація діяльності дитячих і молодіжних громадських організацій міста, проведення влітку заходів відпочинку та оздоровлення учнів ЗНЗ м. Чернігова, а також здійснення заходів із забезпечення відповідального батьківства, повноцінного виконання сім'ями міста своїх функцій та інші.

За словами Андрія Дериземлі, у м. Чернігові проживає понад 110 тис. молодих людей у віці 14–35 років, що складає третину населення міста та майже третину всієї молоді Чернігівської області. Крім того, в місті мешкає понад 70 тис. дітей та неповнолітніх віком до 18 років.

В місті зареєстровано понад 100 громадських організацій, робота яких направлена на реалізацію державної політики стосовно дітей та молоді.

З кожним роком збільшуються асигнування з міського бюджету на заходи щодо виконання державної політики з питань дітей та соціального захисту, з питань молоді, із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, з питань сім’ї. Фінансування діяльності управління з 2011 року збільшилося у 1,2 рази.

Як повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради, керуючись світовими стандартами співпраці державних органів із недержавним сектором, відділом з 2004 р. проводиться конкурс проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей та молоді міста. За одинадцять років проведено 12 етапів конкурсу, на який було подано загалом 157 проектів.

У місті постійно проводяться і системно організовуються міські молодіжні заходи, серед яких: відкритий чемпіонат інтелектуальних ігор, змагання з футболу, волейболу, боулінгу серед представників молодіжних організацій та органів студентського самоврядування, традиційні заходи до Дня визволення міста, Міжнародного Дня студентів, «круглі столи», молодіжна міська акція «Молодіжний маскарад», семінари на різні теми, тощо.

До Новорічних та Різдвяних свят проводиться «Ялинка міського голови» для дітей незахищених категорій. Традиційно до Дня захисту дітей проводиться захід «Чернігів – територія радості». У рамках святкування Дня молоді в місті проводились: міжнародний фестиваль молодіжного гумору «Хрущ live», фестиваль «На всю котушку!», відновлено фестиваль громадських організацій та фестиваль «Студреспубліка», КВН, табір молодіжного активу «Перехрестя».

Цього року вдесяте проведено Міжнародний табір молодіжного активу «Перехрестя», що збирає лідерів та активістів громадських організацій міста. Особливістю програми табору є те, що вона підготовлена співробітниками управління як авторська метода, яку втілюють безпосередньо самі спеціалісти. Сприяючи організації змістовного дозвілля молоді, дев’ятий рік проводиться Чернігівська міська Ліга КВН. На цей час Ліга має міжнародний статус.

Крім того, управління проводить роботу щодо соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, організовуються тренінги для спеціалістів медичної сфери, органів внутрішніх прав та працівників соціальної сфери з питань попередження насильства, активізується робота з ґендерних питань, шляхом проведення семінарів, «круглих» столів тощо. Також приділяється увага багатодітним сім’ям.

Станом на липень 2016 року на обліку в управлінні зареєстровано 1037 багатодітних сімей, в яких виховуються 3381 дітей. Оформлено 1379 посвідчень батьків багатодітної сім’ї та 3106 посвідчень дитини з багатодітної сім’ї. Починаючи з 2006 року, станом на сьогодні 103 жінки удостоєні почесним званням «Мати-героїня».

Андрій Дериземля повідомив, що у Чернігові стабільно працює єдина мережа 21 підліткових клубів, об’єднаних в один Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, в якому займаються понад 2000 вихованців. Метою діяльності Центру є всебічне сприяння соціальному становленню та розвитку дітей і молоді, яке сприяє розвитку та розкриттю задатків і талантів дітей, незалежно від соціального статусу й статків батьків, саме тому всі гуртки Центру – безкоштовні.

Щороку діє міська комісія з перевірок оздоровчих закладів щодо їх готовності до прийому дітей на літній відпочинок та оздоровлення. З міського бюджету на проведення оздоровчої кампанії в 2016 році виділено 3195,00 тис. грн. (на 370 тис . грн. більше, ніж у минулому році).

Сьогодні в місті проживають більше 25 тисяч дітей шкільного віку. У 2015 р. фактично оздоровлено 12 490 дітей (50%), а станом на 25 липня 2016 р. у місті забезпечено оздоровленням та відпочинком 9 150 дітей (36,5%), з них 3628 дітей пільгових категорій.

Першочергову перевагу на відпочинок та оздоровлення мають учні соціально уразливих категорій. Місцеву оздоровчу базу влітку цього року складають: Чернігівський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Зелений гай»; відділення дитячого оздоровлення санаторного типу «Дружба» Чернігівської міської лікарні № 1 Чернігівської міської ради; 34 пришкільні табори.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини