Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:40:38

Про легалізацію бізнесу та підготовку кадрів робочих професій – на координаційній раді в ОДА

30.07.2016   08:12Агенцiя

Як захистити права працюючого населення та боротися з «тіньовим» бізнесом, говорили 28 липня, на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Засідання проводив перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич – він же заступник голови координаційної ради. Керівники обласних підприємств, господарств, профспілкових організацій мали можливість задати запитання представникам департаментів економічного розвитку і соціального захисту населення, а також фіскальної служби та центру зайнятості.

У ході засідання активно обговорювалися питання діяльності підприємств, сплати податків, легалізації найманої праці та суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність без державної реєстрації. Темами розмови також були підвищення рівня заробітної плати найманих працівників, недосконалість у законодавстві про підприємництво.

Учасники наради висловили свої пропозиції щодо подолання «тіньового» бізнесу. А це, зокрема, збільшення мінімальної заробітної плати, обмеження незаконної торгівлі та накладання відповідних штрафів, створення ліберальної системи оподаткування та пошук методів заохочення населення працювати легально.

– Обласна державна адміністрація працює над усуненням адміністративних бар’єрів та створенням сприятливих умов для ведення бізнесу в області. Ми відкриті до співпраці, готові спільно відпрацювати пропозиції щодо вирішення проблемних питань, - зауважив Леонід Сахневич.

Говорили також про важливість підготовки і навчання кадрів робочих професій. Зокрема, директор обласного центру зайнятості Лідія Падалко повідомила, що кожного року близько 4 тисяч громадян, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, перенавчаються та отримують виробничі професії з можливістю подальшого працевлаштування.

Крім того, піднімалося питання щодо створення в області Агенції регіонального розвитку Чернігівщини. Домовилися, що з цього приводу будуть напрацьовані конкретні пропозиції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини