Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:58:49

У Чернігові розпочато реконструкцію шахтного водоскиду на річці Стрижень

20.07.2016   13:21

У Чернігові розпочаті підготовчі роботи у реконструкції шахтного водоскиду на річці Стрижень та благоустрою правого берега водойми в районі вул. Єськова.

Про це повідомила координатор робіт, начальник відділу екології Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Наталія Новак.

Роботи передбачені Програмою поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки, прийнятою на сесії міської ради 31 березня цього року.

Їх виконавець визначений у результаті процедури відкритих торгів (тендеру), оголошеного через портал державних закупівель 15 квітня. Найвигіднішу пропозицію, яку й було акцептовано, надало підприємство «Корпорація Укртрансбуд» (м. Чорнобиль).

Вартість робіт – понад 4,3  млн. грн.

Наразі виконавець робіт вже отримав у Державній архітектурно-будівельній інспекції декларацію, необхідну для їх початку. Підготовчі роботи триватимуть близько місяця, далі - основні.

До комплексу майбутніх робіт увійде, зокрема, прибудова до існуючої шахти нового донного водовипуску з новою камерою затворів на рівні дна водойми.

«Існуюче дно водойми  не дає змоги відновити роботу затворів на рівні дна шахти. Тому для спорожненні водойми та здійсненні санітарних скидів необхідно будувати новий донний водовипуск на рівні дна водойми. Для надійної експлуатації водоскиди-водовипуски повинні бути обладнані робочим та резервним затворами, - йдеться у технічному завданні, яке є частиною тендерної документації. -  Даний захід дасть можливість здійснювати маневрування затворами, тобто підтримувати необхідний рівень води у водоймі, робити періодичні санітарні попуски води чи спорожнення в залежності від умов, що складаються».

Також роботи включатимуть очищення та вирівнювання зовнішньої та внутрішньої поверхонь шахти, будівництво службової площадки для вільного доступу до затворів та інші заходи. Уздовж існуючої греблі передбачене облаштування двох пішохідних доріжок з металевою огорожею та освітленням. 

Роботи направлені на підвищення надійності конструкції споруди, забезпечення нормального її функціонування, а також надання їй естетичного зовнішнього вигляду.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.