Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:48:01

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг чи субсидія? ВІДЕО

20.07.2016   10:07Агенцiя

До першого травня 2016 року це питання не було актуальним. Та зараз громадяни вже мають визначатися, як саме їм полегшити тягар cплати значних сум за комуналку. Як саме це зробити, ми дізнавалися у фахівців департаменту соціального захисту населення.

До програми нарахування житлових субсидій неодноразово вносилися зміни, чергова почала діяти з першого травня цього року. Якщо до цього людина, яка має пільги на сплату комунальних послуг, могла одночасно користуватися і субсидією, то тепер потрібно обирати. Обирає сам громадянин – те, що йому вигідніше. Але слід враховувати, що пільга однаково діє цілий рік, а субсидія нараховується на опалювальний і неопалювальний періоди, і влітку, коли немає сплати за тепло, для більшості вона нульова. Директор департаменту соціального захисту населення Олег Русін нагадує: якщо субсидія оформлена, а в квитанції у відповідній графі стоїть «нуль», не варто хвилюватися.

Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації: «Це не значить, що про вас забули чи відмінили субсидію, просто сума обов’язкового платежу на сьогоднішній день більша за розмір плати за житлово-комунальні послуги. І ви повинні сплачувати ті суми, які виставлені за послуги».

Коли сума за житлово-комунальні послуги стане більша за суму обов’язкового відсотка платежу, тоді з’явиться субсидія, яка компенсуватиме різницю вартості.
Рішення про те, що краще отримувати – пільгу чи субсидію – можна змінити. Якщо людина обирає пільгову оплату, то має прийти до органів соцзахисту із заявою про припинення субсидії. А право на пільги реєструється безпосередньо в організаціях, які надають послуги.

Олег Русін:«Якщо хоче залишитися на субсидії подає до відповідних органів заяву про припинення нарахування пільги, а в управління соцзахисту – заяву і декларацію з проханням нарахувати житлову субсидію».

Фахівці департаменту соцзахисту закликають громадян бути чесними і не приховувати доходи. Адже коли про це стане відомо, субсидію можуть відмінити і зобов’язати порушників повернути гроші.

Олег Русін: «В разі зміни обставин (кількість зареєстрованих осіб, збільшення доходів, зміна кількості послуг) звертайтеся до управління соцзахисту і все у нас буде гаразд».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини