Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:17:47

Мешканці, забудовник, енергетики і влада шукали компроміс у Чернігівській ОДА

12.07.2016   08:20

Чернігівська облдержадміністрація вкотре стала майданчиком для пошуку шляху розв’язання конфлікту між енергопостачальною компанією, забудовниками і власниками квартир у нещодавно зведених будинках № 10 і 27 на вулиці В’ячеслава Чорновола (колишня Войкова).

Суть проблеми полягає в тому, що споруди з самого моменту побудови не мають стабільного електропостачання. Постачальник енергії стверджує, що не може прийняти в експлуатацію електричну інфраструктуру будівель через її невідповідність нормам. Забудовник, який є балансоутримувачем, зокрема, трансофрматорної підстанції, запевняє, що ним виконані всі необхідні умови. А власники проблемного житла понад усе прагнуть якнайшвидше отримати стабільні та якісні послуги з енергопостачання. Внаслідок неспроможності сторін домовитися, обидві багатоповерхівки вже понад рік або час від часу живляться за тимчасовими схемами, або взагалі відімкнені від мережі.

Посередником у переговорах сторін цього конфлікту, який зачіпає інтереси понад двох сотень родин, виступив голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. До сьогоднішньої, далеко не першої зустрічі, крім інших, долучилися також Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, представники НКРЕКП та прокурор області Віктор Носенко.

Наслідком понад двогодинної зустрічі стала домовленість між фірмою-забудовником та енергетиками про укладення тимчасового (до 1 листопада мінімум) договору на постачання електроенергії. Протягом цього часу передбачається розв’язання як технічного, так і юридичного аспектів проблеми. Одним із запропонованих варіантів виходу є передача електричної інфраструктури будівель сторонньому інвестору для підвищення її потужності до рівня, що відповідає нормативам, для забезпечення потреб мешканців цих двох будинків та можливих майбутніх новобудов.

У ході зборів на адресу бенефіціара підприємств, які здійснювали спорудження будинків №10 та 27, пролунали закиди у ймовірних шахрайських діях. Їхню перевірку здійснюватиме прокуратура.

Крім того, поки у приміщенні ОДА за круглим столом сторони шукали компромісне рішення, під її стінами відбувався пікет із гаслами, що у перекладі на державну мову звучать: «Геть драконівські тарифи», «Прокурор – на службу закону…» тощо.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини