Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:57:26

Відбулася зустріч Чернігівського міського голови з підприємцями міста

09.07.2016   09:55

Розмір земельного податку для бізнесу, який використовує за призначенням землі промисловості, транспорту та житлової і громадської забудови, у Чернігові може бути зменшений на третину. Проте, ця норма буде діяти тільки для сумлінних платників податків.

Таку ідею в якості компромісу між владою та бізнесом у цьому складному питанні висловив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні на зустрічі з підприємцями міста.

Питання про зменшення в Чернігові податку на землю для підприємств обговорюється вже тривалий час. Представники бізнесу наполягають на тому, що плата за землю в Чернігові є вищою в порівнянні з іншими містами України та навіть деякими містами Європи. І що це, враховуючи економічні складнощі в нашій державі, не дає працювати багатьом чернігівським підприємствам.

На сьогоднішній зустрічі з підприємцями міський голова закликав їх представників до більшої об’єктивності в порівняннях:

- Я погоджуюся з тим, що треба трошки допомогти бізнесу, якому зараз дійсно важко. Але не треба казати те, чого нема. Висновок, ніби податок на чернігівську землю є чи не найбільшим, не відповідає дійсності. Він не підтверджується в абсолютних цифрах надходжень.

Владислав Атрошенко зазначив, що порівнювати "земельне" податкове навантаження треба аналізуючи, як мінімум, дві складових: не тільки відсоткову ставку податку, а й оціночну вартість землі.

Також Владислав Атрошенко нагадав про те, що будь-які податкові пільги – це недоотримання бюджетних коштів. А Чернігів – 300-тисячне місто, яке має, зокрема, 96 навчальних закладів, 400 кілометрів асфальтового покриття, інші необхідні громаді об'єкти, на утримання яких потрібні дуже значні кошти.

- У разі, якщо ми приймемо ці пільги, ми недоотримаємо в міський бюджет близько 20 млн грн. Тому важливо, щоб і бізнес продемонстрував більш відповідальне ставлення, - сказав міський голова.

Зокрема, для Чернігова досі актуальною є проблема не укладення деякими підприємцями, які раніше мали земельні ділянки на умовах постійного користування, договорів оренди. За розрахунками Управління земельних ресурсів міської ради, недоїмка в бюджет через те, що підприємці не переходять з постійного користування на оренду, теж становить близько 20 млн грн.

Звертаючись до представників чернігівського бізнесу, Владислав Атрошенко закликав їх усвідомлювати необхідність спільного піклування про Чернігів та спільної відповідальності за життя людей у ньому.

Також на зустрічі міського голови з підприємцями обговорювались інші актуальні питання: підключення та користування електромережами, роботи митного терміналу, сплати податків за торгівлю підакцизними товарами на АЗС, легалізації трудових відносин, зокрема, на ринках міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини