Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:28:49

Актуальні проблеми офтальмології на етапі реформування медицини

07.07.2016   16:12Агенцiя

Кількість хворих з порушенням зору в світі неухильно зростає. Серед важких інвалідизуючих офтальмологічних захворювань особливе місце посідає глаукома, що пов’язано з важкістю захворювання, незворотнім зниженням зорових функцій, складністю лікування, високим рівнем інвалідності та зниженням працездат¬ності, тому система надання медичної допомоги даній категорії хворих потребує вдосконалення.

Саме з цих питань на базі Менської центральної районної лікарні відбулася кущова нарада, на яку були запрошені не тільки районні офтальмологи, а й керівники первинної ланки, лікарі загальної практики п’яти районів.

У нараді взяли участь голова Менської райдержадміністрації Валерій Щукін та голова районної ради Олександр Мисник.

Узагалі Чернігівщина належить до областей з високим рівнем надання офтальмологічної допомоги населенню, але зростання поширеності захворювань, інвалідності населення похилого віку, детерміноване його старінням визначає дедалі більшу частину навантаження на систему первинної медико-санітарної допомоги, особливо налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної та високоякісної первинної медико-санітарної допомоги.

Також важливо забезпечення оптимальної взаємодії між лікарями первинної ланки та вторинним, третинним рівнем офтальмологічної служби. Показники виявлення глаукоми в регіонах суттєво відрізняються, на що впливає в великій мірі організація роботи.

Головний лікар Менської центральної районної лікарні Петро Хомрач ознайомив  присутніх про подальші шляхи удосконалення медичної допомоги жителям Менщини. 

Головний позаштатний офтальмолог області  Ірина Биховець доповіла про стан захворюваності з глаукоми та особливості її протікання в нашій місцевості. «Основною метою наради було не тільки доведення до відома детальних показників захворюваності, а й акцентування уваги на подальших пріоритетних напрямках їх покращення в умовах сьогодення, коли медична  служба в Україні перебуває в стадії реформування, – зазначила Ірина Биховець. – Спеціалісти знаходять вихід по подоланню проблем в системі надання офтальмологічної допомоги.  При ознайомлені з роботою первинної та вторинної ланки Менщини відмічалася відповідальність лікарів загальної практики, налагодженість взаємодії, між ланками та структурними підрозділами медицини району.

Особливо хочеться відмітити узгодженість у роботі по багатьом питанням між райофтальмологом Іриною Шевчук та головним лікарем центру медико-санітарної допомоги Наталією Корнієнко».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.