Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:07:47

Як просто зберігати ресурси в побуті знають в Чернігові

28.06.2016   09:28

Відвідувачі центру зайнятості долучилися до семінару «Енергозбереження для ОСББ», який провела 24 червня Громадянська мережа ОПОРА в Чернігівському міському центрі зайнятості.

Говорили не тільки про енергозбереження у кожного в квартирі, а й про те, як це правильно робити у всьому багатоквартирному будинку: які лампи краще встановлювати в під’їздах, за якою технологією проводити утеплення дому та на що звертати увагу, аби не втрачати тепло. Як допоміжний механізм згадали і про ОСББ, враховуючи можливості, які надають місцеві та загальнодержавні програми підтримки.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Наталія Висіканець роз’яснила зміни, які очікують на всі багатоповерхові будинки відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках».
Руйнація монополії ЖЕКів стимулюватиме зростання відповідальності жителів щодо управління будинком. Відтак, мешканці можуть або самостійно управляти будинком і створити ОСББ, або ж органи місцевого самоврядування оберуть для них кампанію-управителя.

«Знання про енергоефективність та енергозберігаючі заходи важливі, тому що безробітні люди потерпають від браку коштів і будь-яка економія для них важлива, а також впевненість, що їхні гроші будуть витрачені правильно. Тому цей семінар зі збереження ресурсів та раціонального їх використання є актуальним особливо для цієї категорії», – наголошує співробітник Чернігівського міського центру зайнятості.

Представниця ОПОРИ навела прості приклади економії, які кожен може використовувати в себе в дома. Розглядали датчики руху як реальну можливість заощаджувати електроенергію, коли вона не потрібна. У багатоквартирних будинках їх краще встановлювати в коридорах, у під’їзді на сходах та в інших місцях спільного користування, а в приватному будинку – біля дверей та на подвір’ї.

Варто бути уважним і при виборі побутових приладів. Енергозберігаючі побутові прилади мають маркування «А» чи «А+». Холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого ж об’єму марки «В».

Також треба бути уважним при використанні приладів. Режим очікування для комп’ютера та інших електронних приладів може бути використаний, якщо його залишати на кілька хвилин, а не на всю ніч. Слід вимикати пристрої, якими ніхто не користується, при цьому не забувати вимикати штекер з розетки. Це не лише дозволить заощадити електроенергію, а й вбереже техніку від впливу можливих перепадів електроенергії.

Щоб детально проаналізувати отриману інформацію всі учасники отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.