Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:03:08

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди

22.06.2016   12:56Агенцiя

21 червня територією Чернігівської області пройшов буревій. Внаслідок проходження грозового фронту, сталося порушення нормальних умов життєдіяльності населення в Чернігівському, Сновському та Городнянському районах.

Ситуація одразу була взята на контроль обласною держадміністрацією та Управлінням ДСНС в області. В районах, що постраждали від буревію, в цілодобовому режимі працюють рятувальники ДСНС, аварійні бригади Обленерго та Укртелекому.

Так, у Чернігівському  районі сталося повалення дерев та часткове пошкодження покрівель 43 будівлі різного призначення. Станом на 07:00 22 червня було відновлено в повному обсязі сполучення між 7 населеними пунктами Боровиківської сільської ради, яке було порушено внаслідок повалення дерев. Для проведення робіт залучено 2 бригади Чернігівського райавтодору та відділення Аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного Управління ДСНС в області у складі 7 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки.

Також в районі без електропостачання залишаються 19 населених пунктів. Відключено 70 трансформаторних підстанцій та 10 АТС. Для проведення відновлювальних робіт залучено 4 бригади Чернігівських районних електромереж.

У Сновському району внаслідок сильних поривів вітру сталося падіння дерев та часткове пошкодження покрівель 4 будівель різного призначення на території с. Петрівка. Для розчищення автодоріг від повалених дерев на території населеного пункту залучено 1 трактор та 5 працівників місцевого сільгосппідприємства ПСП “Яна-Плюс”. Станом на 07:00 розчищено основні проїзди по населеному пункту.

Також, на території району, внаслідок обриву повітряних ліній електропередач залишаються знеструмленими 2 трансформаторні підстанції.

У Городнянському районі внаслідок обриву повітряних ліній електропередач залишаються частково знеструмленими 2 населені пункти - це с. Деревини та с. Дроздовиця.

На в’їзді до м. Чернігова по проспекту Миру в результаті сильного шквального вітру на проїжджу частину автошляху М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі сталося падіння дерева, яке  блокувало та ускладнювало рух автотранспорту. Для проведення робіт по розпилюванню дерева залучалися рятувальники Аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного Управління ДСНС в області у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки.

На даний час по всім вищезазначеним населеним пунктам продовжуються проводитися відновлювальні роботи. Остаточні масштаби наслідків негоди уточнюються.
   
Жертв та постраждалих серед населення району немає.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини