Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:33:03

Чернігівський ЖЕК-10 закуповує найдорожчі товари у однієї фірми?

30.05.2016   11:12

При проведенні закупівлі фарб та лаків Комунальним підприємством ЖЕК-10 Чернігівської міської ради від 14.04.2016 по 06.05.2016 р. серед найбільш економічно вигідних була означена пропозиція приватного підприємства ВКФ Оптіма.

Однак ця економічно приваблива цінова пропозиція, як і пропозиція учасника торгів ТОВ Укрхімінвест, була відхилена.

Важливо знати, що відповідно до технічних вимог, при оголошенні закупівлі КП ЖЕК-10  заявило конкретні торгові марки виробників лако-фарбової продукції, виписані під певного постачальника,  що значно звужує коло можливих учасників торгів, та є прямим порушенням норм ЗУ № 2289-IV “Про здійснення державних закупівель”.

По-друге, переможцем торгів визначено підприємство ТОВ Грандальянс з найдорожчою – 79 200,00 грн. –   ціновою пропозицією з усіх чотирьох учасників. Її ціна майже на 150 % вища, ніж цінові пропозиції від ПП ВКФ Оптіма та ТОВ Укрхімінвест.

По-третє, визначення даного переможця відбулося з порушенням чинної процедури – після дискваліфікації другого учасника торгів пропозиція третього навіть не була відхилена, а переможцем, всупереч процедурі проведення торгів, було одразу визначено ТОВ Грандальянс із найбільшою ціновою пропозицією.

Цікавим є те, що після офіційного звернення 12 травня до управління ЖКГ щодо причин затвердження найвищої цінової пропозиції закупівлі фарби ТОВ Грандальянс вирішив відмовитись від даної закупівлі, і ЖЕК-10 скасував закупівлю.

Проаналізувавши короткий період участі ТОВ Грандальянс у оголошених закупівлях КП ЖЕК-10, можна зробити висновок, що  комунальне підприємство зазвичай зацікавлюється саме найвищими пропозиціями даного учасника.

Так, зокрема  Грандальянс став переможцем у закупівлі шин № UA-2016-03-15-000433-c від 18 березня з найвищою ціновою пропозицією в 29 тисяч гривень. Хоча був ряд пропозицій і суттєво дешевших.

Ще в КП ЖЕК-10 проводив закупівлю шин до сільськогосподарських машин  № UA-2016-03-15-000213-a  від 18 березня, яку також виграв Грандальянс із пропозицією в 123 тисячі гривень.

Цікавою є стратегія участі в торгах даного постачальника. Товариство Грандальянс подає свої найдорожчі пропозиції останніми і виграє торги. Така стратегія товариства у стосунках із ЖЕК -10 часто є успішною для цього учасника.

Відповідно до відомостей з Єдиного Державного Реєстру, ТОВ Грандальянс (код ЕДРПОУ 40270255) взято на державний облік (зареєстровано) лише 11.02.2016 року, що дивним чином збігається з часом призначення на посаду нового начальника КП ЖЕК-10 Чернігівської міської ради  – Волока Руслана Валерійовича.

Також, відповідно до відомостей з Единого Державного Реєстру України, ТОВ Грандальянс зареєстровано та здійснює діяльність за місцем мешкання директора – Шабардина  Дмитра Володимировича,  безпосередньо у його квартирі за адресою: м. Чернігів, вул. Толстого, № 118, кв. 2.  Отже, не виключено, що це звичайна фірма-посередник, яка не має стаціонарного офісу та складів, лише перепродає замовлені матеріали виключно під тендер, який виграє у ЖЕКу-10.

Беручи до уваги вищевикладене, в цьому випадку проглядається явна особиста  зацікавленість певних посадових осіб  КП ЖЕК-10  в отриманні від постачальника ТОВ ГРАНДАЛЬЯНС найдорожчих пропозицій, що призводить до економічно необгрунтованого  витрачання зайвих коштів з міського бюджету Чернігова.


http://nikorupciji.org/2016/05/30/chernihivskyj-zhek-10-zakupovuje-najdorozhchi-tovary-u-odnijeji-firmy/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини