Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:40:24

Проведено спільну нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості із заробітної плати

30.05.2016   07:41Агенцiя

Відділом з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області 27 травня за участю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) проведено спільну нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – боржників Чернігівської області до яких застосовуються судові процедури банкрутства.

Вказана нарада проведена на виконання доручення Міністра юстиції України від 14.04.2014 № 6.2-48/911 та мала на меті розробку дієвих заходів для підвищення відсотку погашення найбільш соціально важливого виду заборгованості - заборгованості із заробітної плати.

На сьогодні загальний показник заборгованості із заробітної плати перед працівниками 7 підприємств – боржників Чернігівської області, до яких застосовуються судові процедури банкрутства складає 8 513,6 тис. грн.
З вказаної групи боржників, які мають невиконані зобов’язання пов’язані з трудовими правовідносинами: 1 перебуває у процедурі розпорядження майном, борг по заробітній платі складає 234 тис. грн. або 3% від загальної заборгованості по регіону; до 1 підприємства застосовується процедура санації, яка проводиться керівником, сума боргу становить 2 217 тис. грн. або 26% від загального розміру заборгованості; 5 суб’єктів господарювання перебувають у ліквідаційній процедурі та мають заборгованість 6 062,6 тис. грн., або 71% відповідно.

Загальний показник заборгованості по заробітній платі по підприємствах регіону погіршується за рахунок збільшення такої заборгованості на ПАТ «БК «Домобудівник» на 2 150 тис.грн.

Найбільшими боржниками регіону, які мають невиконані зобов’язання з оплати праці та до яких застосовуються судові процедури банкрутства залишаються:

- ПАТ Будівельна компанія «Домобудівник» - заборгованість складає 5 104 тис. грн., застосовується судова процедура ліквідація;

- ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» - заборгованість складає 2 217 тис.грн., застосовується процедура санація.

Також, на зазначений захід були запрошені представники державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

При конструктивному діалозі з’ясовано ряд проблем, які перешкоджають на сьогодні арбітражним керуючим погасити заборгованість із заробітної плати на підприємствах, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство та для вирішення яких необхідно не тільки вжиття дієвих заходів арбітражними керуючими, а й сприяння у вирішенні зазначеного питання з боку органів юстиції та місцевої виконавчої влади.

За результатами наради, прийнято рішення продовжувати роботу у напрямку забезпечення координації дій структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області та арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), які виконують відповідні повноваження на підприємствах боржниках Чернігівської області, що мають заборгованість із виплати заробітної плати, з обов’язковим сприянням у вирішенні проблемних питань, що виникають у діяльності арбітражних керуючих.

Питання погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємств – банкрутів перебуває на постійному контролі у територіальному органі з питань банкрутства.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.