Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:00:32

Не всі районні ради готові відпустити комунальні газети у вільне плавання. ВІДЕО

25.05.2016   09:59Агенцiя

Деякі досі не вийшли із складу співзасновників, через що процес роздержавлення газет трохи уповільнився. Самі ж газетярі на роздержавлення давно чекали. Деякі вже давно добре заробляють на рекламі. Кажуть, роздержавлення – гарна можливість розвиватися і нарешті позбутися впливу влади на свободу друкованого слова.

Процес роздержавлення комунальних ЗМІ на Чернігівщині триває. Хоч і в не без проблем, зате у порівнянні з іншими регіонами України більш-менш непогано.

Закон прописує: районні ради та адміністрації обов’язково повинні вийти зі складу співзасновників. Наразі терміни порушені, додатково час є ще до 1–го липня.

Чому ж деякі районні ради досі не виконали вимог законодавства? Голова асоціації регіональних ЗМІ вбачає дві. Перша – політичний інтерес. А друга – майно, яке має передаватися безкоштовно на баланс редакцій. Крім того, постає і питання бізнес-інтересів. Більшість районок знаходяться в центрі міст. Тож їхні приміщення є ласим шматком для підприємців.

Юридичні та майнові питання якось вирішаться. А от над якістю контенту деяким газетам треба буде попрацювати. Аби друковане слово вижило, Асоціація регіональних ЗМІ проводитиме навчання колективу районок сучасному медіа-менеджменту.

«Новини Городнянщини» на шлях роздержавлення стали одними із перших.  Редактор Городнянської районки каже, цього чекали давно. Дотаційна підтримка від держави все одно зведена нанівець. Заробляти гроші звикли самі.

Газетярі кажуть, що у «вільному плаванні» якось справлятимуться. При правильному підході друковане слово у районах виживе і розвиватиметься надалі.

 


 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.