Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:55:01

Розпочато проведення багатоступеневого командно-штабного навчання щодо дії органів управління та сил цивільного захисту

25.05.2016   07:36Агенцiя

З 24 по 26 травня на території Чернігівщини розпочато проведення багатоступеневого командно-штабного навчання на тему: "Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області та її ланок у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру".

Метою даного заходу є: вдосконалення практичних дій та навичок керівного складу, органів управління цивільного захисту щодо організації проведення аварійно-рятувальних робіт, а також з питань ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та захисту населення і територій; перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту області до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру; визначення стану готовності Чернігівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок до вирішення завдань цивільного захисту у мирний час та в особливий період.

За тактичним задумом навчань, у зв'язку з різким погіршенням погодних умов внаслідок дії  активного південного циклону з Балкан,  очікуються інтенсивні зливи від 110 до 130% від місячної норми опадів та шквалисте посилення вітру до 35 м/с. Також очікується, що інтенсивні зливи та шквалистий вітер у районах області спричинять масове руйнування будівель і споруд, а також пошкодження ліній зв’язку та електропередач, систем життєзабезпечення населення. Внаслідок руйнівної дії циклону найбільш постраждали Куликівський, Чернігівський, Ріпкинський, Козелецький та Бобровицький райони області.

24 травня, після отримання інформації про загрозу виникнення надзвичайної ситуації на території Чернігівської області всі органи управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту було переведено в режим функціонування підвищеної готовності.

Підрозділи обласного Управління ДСНС було піднято за сигналом "Збір-аварія". Одночасно з цим, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка відбулося розширене засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час яої було розглянуто й обговорено дії територіальних органів єдиної державної системи цивільного захисту населення у випадку стихійного лиха чи іншої надзвичайної ситуації.

Як зазначив у своєму виступі Сергій Сергієнко: "У випадку надзвичайної ситуації усі належні служби мають діяти не лише оперативно та професійно, а й максимально злагоджено. Для досягнення цієї координації дій між оперативно-рятувальною службою, медиками, енергопостачальниками, зв’язківцями та іншими дотичними структурами і проводиться нинішнє навчання".

Під час доповіді перший заступник начальника УДСНС в області Дмитро Бескостий зазначив: "Всі сили та засоби обласного Управління переведені на посилений варіант несення служби та готові реагувати на всі можливі надзвичайні ситуації. На базі мобільних оперативних груп підрозділів У ДСНС в області сформовані робочі групи для моніторингу (спостереження) ситуації в районах. Загалом для ліквідації наслідків негоди задіяні понад 900 чоловік особового складу, 155 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, 3 одиниці засобів подолання водних перешкод та 12 електростанцій".

Надалі, в обласному Управлінні ДСНС відбулось засідання регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яку очолив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев. У режимі селекторної наради було заслухано звіти керівників районних ланок про обстановку та хід здійснення комплексу заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також захисту населення. Поставлені завдання обласним спеціалізованим службам цивільного захисту, іншим територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади, районним державним адміністраціям, головам міст обласного та районного значення, прийнято управлінські рішення, спрямовані на ліквідацію наслідків метеорологічної надзвичайної ситуації.

За словами керівника навчань, директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Держслужби України з надзвичайних ситуацій Михайла Маюрова, паралельно комісія ДСНС України перевірятиме стан усунення недоліків у сфері цивільного захисту області, виявлених під час перевірки у лютому поточного року.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини