Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:43:45

Побратимським відносинам Чернігова і Меммінгена виповнюється 25 років

23.05.2016   08:03

22 травня відбулась урочиста офіційна зустріч Чернігівського міського голови з делегацією німецького міста-побратима Меммінгена.

У  зустрічі взяли участь також чернігівці, завдяки яким міцні побратимські зв’язки між нашим двома містами встановилися і активно працюють вже багато років.

Це головний лікар Другої міської лікарні, Заслужений лікар України Володимир Фаль, ректор Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д. Ушинського та Заслужений працівник освіти України Анатолій Заліський, колишній заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації, а нині директор одного з інститутів у складі Чернігівського національного технологічного університету Микола Стрілець та інші.

Під час зустрічі Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко говорив про те, що чернігівці вдячні місту Меммінгену за дружні взаємини та за багаторічну підтримку у сферах медицини та освіти, а також співпрацю у сфері культури. Він, зокрема, нагадав про те, що за роки співпраці медичні заклади Чернігова завдяки допомозі Меннінгена поповнилися 11 санітарними автомобілями, а професійно-технічні заклади – виробничим обладнанням, завдяки якому вони запровадили навчання кільком професіям, дуже актуальним на сьогоднішньому ринку праці.

У Німеччині неодноразово оздоровлювалися чернігівські діти. І ще багато допомоги, такої необхідної для громади, Чернігів отримав від міста–партнера. У цьому році лікарня м. Меммінгена подарувала чернігівській міській лікарні № 2 рентгенангіографічний комплекс «Philips».

«Чернігівці високо цінують допомогу Меммінгена», - наголосив Владислав Атрошенко.

Висловлюючи щиру вдячність, Чернігівський міський голова також зазначив: «На майбутнє надважливим є те, щоби ми в вас брали, найголовніше, не тільки і не стільки матеріальну допомогу, як досвід, який втілювали тут».

Також Владислав Атрошенко відзначив визначну роль у співпраці наших міст обербургомістра Меммінгена Доктора Іво Хольцингера та наголосив, що зв’язки між нашими містами треба продовжувати, залучаючи нові покоління. «Дуже важливо естафетну паличку стосунків міст передати в часі. Це надзвичайно відповідальне завдання для мене як для новообраного міського голови», - сказав він.

Доктор Іво Хольцингер у своєму виступі подякував за теплі слова та зазначив: «Ми думаємо, що європейське співробітництво між Україною та Німеччиною буде продовжуватися так само, як і дружба між нашими містами».

Він представив кожного з членів офіційної делегації Меммінгена, серед яких обидва заступники обербургомістра, представники місцевої адміністрації Швабського регіону, представник Червоного Хреста, керівники освітніх закладів.

Теплими словами гостей з Німеччини привітали також Анатолій Залісський та Володимир Фаль. Вони нагадали присутнім, як саме виникли та розвивалися зв’язки між Черніговом та Меммінгеном.

Наприкінці зустрічі керівники міст обмінялися пам’ятними подарунками.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини