Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:54:40

За ухилення від сплати пайового внеску – кримінальна відповідальність

21.05.2016   08:12

Вивченням прокуратурою області стану виконання законів у сфері містобудування виявлено незаконне звільнення замовника будівництва від сплати пайової участі (внеску) у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова.

Як встановлено, на замовлення одного з місцевих учбових закладів нині здійснюється будівництво багатоповерхового житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями соціально-побутового та навчального призначення.

Водночас рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, прийнятим у вересні 2013 року, замовника будівництва звільнено від пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста з підстав віднесення об’єкта будівництва до житлового фонду соціального призначення (доступне житло).

Однак надання житловому будинку такого статусу здійснено безпідставно, оскільки він не входить до Переліку об’єктів, в яких може придбаватися житло, визначеного Державною програмою «Доступне житло». За таких умов звільнення замовника будівництва від пайової участі у розвитку інфраструктури міста було незаконним.

Слід врахувати, що кошторисна вартість будівництва за затвердженою проектною документацією склала понад 38 млн грн. Розмір пайового внеску, що мав би надійти на рахунки Чернігівської міської ради (не менше 4 % від вартості будівництва), склав понад 1,5 млн грн. Внаслідок таких дій завдано шкоди інтересам держави.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб Чернігівської міської ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини