Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:00:26

Виробнича нарада з керівниками та спеціалістами комунальних підприємств обласної ради

20.05.2016   09:19Агенцiя

18 травня в залі засідань президії представницького органу Чернігівщини начальник управління комунального майна Володимир Сидоренко провів виробничу нараду з керівниками та спеціалістами комунальних підприємств обласної ради, які перебувають у сфері управління Управління комунального майна.

На порядок денний винесені наступні питання:

1. Про підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Чернігівської обласної ради, які перебувають у сфері управління Управління комунального майна за I квартал 2016 року та вжиття необхідних заходів щодо виконання показників фінансових планів у І півріччі 2016 року.

2. Про невідкладні заходи стосовно своєчасного складання та затвердження фінансових планів комунальними комерційними підприємствами обласної ради на 2017 рік.

По першому питанню порядку денного учасники заслухали начальника управління.

За словами Володимира Сидоренка у звітному періоді до сфери управління Управління входили 17 комунальних підприємств, в тому числі:

• здійснювали фінансово-господарську діяльність 14 комунальних підприємств:

- КП «Ліки України»;

- КП «Чернігівоблагроліс» з 18 дочірніми підприємствами;

- КП «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації»;

- КП «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації»;

- КП «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації»;

- КП «Новгород-Сіверське міжміське бюро технічної інвентаризації»;

- КП «Облсвітло»;

- КП «Діловий центр»;

- КП «Чернігівкіно»;

- КП «Чернігівський обласний навчально-курсовий комбінат»;

- КП «Центр реабілітації, оздоровлення та трудотерапії»;

- КП «Прилуцька міська друкарня»;

- КП «Редакція газети «Деснянська правда»;

- КП «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський»;

• перебували в стадії припинення своєї діяльності 3 комунальні підприємства:

- КП Консалтинговий центр «Сіверщина» (реорганізація шляхом приєднання до КП «Діловий центр»);

- КП «Регіональний консалтинговий центр» (ліквідація);

- КП «Обласний палац спорту» (ліквідація).

Середньооблікова чисельність працюючих в комунальних підприємствах в еквіваленті повної зайнятості станом на 01.04.2016 склала 1 888 осіб.

Середня заробітна плата одного працюючого в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 1101 грн. та становила 4229 грн.

За підсумками фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за І квартал 2016 року:

обсяги виробленої продукції (наданих послуг, товарообігу) склали 162 млн. 490 тис. грн, що більше результату аналогічного періоду 2015 року на 31 млн. 592 тис. грн або на +19,4% та більше запланованого фінансовими планами на 43 млн. 945 тис. грн або на +37,1%.

Найбільшу питому вагу у загальних обсягах доходів займали КП «Ліки України» – 65% (105 млн. 933 тис. грн.) та КП «Чернігівоблагроліс» з дочірніми підприємствами – 30 % (49 млн. 87 тис. грн.).

Чотири комунальні підприємства – Чернігівське, Ніжинське, Прилуцьке та Новгород-Сіверське міжміські бюро технічної інвентаризації за І квартал 2016 року надали послуг замовникам на загальну суму 2 млн. 249 тис. грн., що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 412 тис. грн. або на +18%. В загальних обсягах питома вага доходів підприємств МБТІ становила 1,4 %.

Загальна сума чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) по всіх комунальних підприємствах за звітний період становила 159 млн. 711 тис. грн, що більше результату аналогічного періоду минулого року на 31 млн. 568 тис. грн або на +25% та більше запланованого фінансовими планами на 43 млн. 552 тис. грн або на +37,5%.

На капітальні інвестиції впродовж І кварталу 2016 року комунальними підприємствами спрямовано 5 млн. 953 тис. грн, що більше результату аналогічного періоду 2015 року на 2 млн. 593 тис. грн або у 1,8 рази та на 4 млн. 854 тис.грн більше від запланованого фінансовими планами.

Завдяки отриманому позитивному результату комунальними підприємствами до обласного бюджету було перераховано 3 млн. 504,9 тис. грн, що на 1 млн. 116 тис. грн більше за аналогічний період минулого року, в тому числі:

- податку на прибуток в сумі 3 млн. 164,3 тис. грн;

- орендної плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що знаходиться в господарському віданні комунальних підприємств в сумі 340,6 тис. грн.

Про роботу за звітний період та подальші перспективи поінформували керівники наступних підприємств: КП «Чернігівоблагроліс» Донець І.П., КП «Ніжинське МБТІ» Охрімюк Н.М., КП «Прилуцьке МБТІ» Голік С.А., КП «Прилуцька міська друкарня» Пастушенко С.В.

По другому питанню порядку денного слухали начальника аналітичного відділу управління Володимира Рябчуна, який зокрема зазначив, що з метою розроблення нової методології фінансового планування у відповідності з прийнятим раніше на загальнодержавному рівні Порядком, фахівцями управління розроблений аналогічний Документ, який затверджено наказом начальника управління від 11 квітня 2016 року №39 «Про затвердження Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального підприємства Чернігівської обласної ради, що перебуває у сфері управління Управління комунального майна обласної ради» і розміщений для користування на Веб-порталі Управліня. Далі доповідач розкрив питання стосовно рекомендацій щодо заповнення таблиць 1–6 фінансового плану підприємства та звіту про його виконання (додатоки 1 та 3) та зазначив, що Таблиці 1 – 6 додатка 1 до Порядку є обов'язковими для заповнення.

Показники, які містять формули, змінювати самостійно забороняється.

Проект фінансового плану підприємства з пронумерованими, прошнурованими та скріпленими печаткою сторінками у двох примірниках у паперовому та електронному вигляді подається управлінню комунального майна обласної ради (далі – орган управління), до 05 серпня року, що передує плановому.

У разі повернення проекту фінансового плану на доопрацювання підприємство забезпечує його доопрацювання з урахуванням зауважень та подає його на повторне затвердження протягом терміну, установленого органом управління, але у строк, що становить не більше ніж 10 робочих днів з дня надходження проекту до підприємства.

Орган управління затверджує фінансовий план підприємства до 1 вересня року, що передує плановому, по кожному підприємству.

Підбив підсумки наради начальник управління комунального майна Володимир Сидоренко, звернувши увагу на неухильне виконання показників фінансових планів у І півріччі 2016 року, забезпечення виконання заходів щодо трудової дисципліни та своєчасної виплати заробітної плати працівникам.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини