Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:24:30

Поліцейські знешкодили п'яного хулігана, який відкрив стрілянину зі снайперської зброї

04.05.2016   07:37

На свята у жителя Козелецького району, який в ході п’яної сварки відкрив вогонь у бік людей, правоохоронці вилучили снайперську гвинтівку Драгунова з оптичним прицілом, майже півсотні набоїв до неї, споряджену нарізну малокаліберну гвинтівку з набоями, а також мисливські набої та стрілецьке приладдя.

Ввечері 2 травня до Козелецького відділення поліції, що на Чернігівщині надійшло повідомлення, що в одному з сіл району невідомий погрожує громадянам вогнепальною зброєю, зовні схожою на снайперську гвинтівку Драгунова.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції і співробітники карного розшуку. Вони встановили, що на місцевій базі відпочинку виник конфлікт між одним з гостей, який перебував у нетверезому стані, та групою місцевих жителів. Під час сварки гість став погрожувати «взяти зброю та всіх постріляти», після чого поїхав своїм мікроавтобусом у невідомому напрямку. За деякий час громадянин повернувся, витяг із салону довгий предмет, зовні схожий на снайперську гвинтівку Драгунова з оптичним прицілом, дослав патрон до патронника і зробив постріл у землю поряд із людьми, з якими сварився.

Поліцейські затримали вказаного громадянина, вилучили у нього снайперську зброю з дев’ятьма набоями, а також в ході огляду місця події виявили та вилучили одну стріляну гільзу.

На підставі отриманої інформації, вважаючи цей випадок невідкладним, тобто пов'язаним із безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у вчинені злочину, слідчий негайно провів обшук господарства за місцем мешкання затриманого стрільця в цьому ж селі. Там у гаражному приміщенні поліцейські вилучили нарізну малокаліберну гвинтівку, споряджену набоєм, 16 набоїв до неї, близько 40 набоїв до СГД та півсотні набоїв до мисливської гладкоствольної зброї і металевий ящик із різноманітним зброярським приладдям.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України («незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»), яка встановлює покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Тривають слідчі дії.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.