Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:40:32

У Чернігові облаштують додаткові торгові місця для продажу продукції з присадибних ділянок

20.04.2016   10:40

У Чернігові суб'єкти господарювання, що забезпечують функціонування міських ринків, повинні до 22 квітня проаналізувати ситуацію щодо кількості осередків стихійної торгівлі на прилеглій території. Відповідне розпорядження підписав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Проаналізовані результати щодо кількості вільних торгових місць на ринках (прилавків (столів), контейнерів, кіосків, палаток), а також щодо готовності облаштування додаткових торгових місць для продажу продукції з присадибних ділянок, приватних господарств приймаються управлінням економічного розвитку міста міської ради.

У документі зазначено, що систематичні профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках здійснюватимуть представники міського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області, управління патрульної поліції м. Чернігова, районних у м. Чернігові рад, КП «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» та Екологічної інспекції КП «АТП - 2528» міської ради.

Ці заходи будуть проводитися з метою забезпечення дотримання вимог Правил роботи дрібнороздрібної торгової мережі, порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення на ринку споживчих товарів санітарних норм і правил, для припинення торгівлі у невстановлених місцях, захисту прав споживачів та попередження вчинення адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

За інформацією управління економічного розвитку міста міської ради його представники з 4 по 11 квітня вже здійснювали профілактичні рейди у місцях вуличної торгівлі та на стихійних ринках на розі проспекту Перемоги та вулиці Жабинського.

За результатами проведених рейдів, спільно з ДП «Риночник» ЗАТ «Чернігівський ремонтно-монтажний комбінат» на частині ринку «Привокзальний» (пр. Перемоги, 9) розроблено схему розміщення столів, де представники малозахищених верств населення зможуть продавати молочну продукцію, не порушуючи санітарно-гігієнічних норм. Крім того, додатково облаштовано місця для торгівлі сільськогосподарською продукцією та саджанцями. Це призвело до покращення благоустрою міста, дотримання санітарно-гігієнічних умов праці, припинення порушень у сферах торгівлі та захисту прав споживачів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини