Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:23:47

Чернігівський міський голова зустрівся з представниками волонтерських організацій

20.04.2016   07:33

18 квітня в Чернігівській міській раді пройшла зустріч міського голови з представниками волонтерських організацій міста. Зустріч відбувалась у формі діалогу, учасники якого спільно шукали шляхи вирішення піднятих волонтерами питань.

Перше серед обговорених питань було пов’язане з найбільш трагічною складовою війни. Волонтери говорили про необхідність придбання містом власного спецавтомобіля для перевезення тіл загиблих, який було би обладнано системою охолодження. Владислав Атрошенко сказав, що вже знає про цю проблему. Як міський голова він вважає її важливою і буде працювати над її вирішенням. Враховуючи дуже високу вартість саме нової техніки такого призначення, можливо, буде знайдено якийсь інший варіант. Міський голова попросив волонтерів та активних громадян міста, які мають контакти з зарубіжними гуманітарними організаціями, долучитись до пошуку тих, хто міг би допомогти Чернігову з одержанням такого автомобіля. У свою чергу, міська влада буде відкрита для різних пропозицій, аби знайти оптимальну.

 Другим питанням стало прохання волонтерів до міської влади про фінансову підтримку в закупівлі дизпалива, яке завжди необхідне для доставки зібраної чернігівцями допомоги на передову. Владислав Атрошенко сказав, що місто готове надавати таку поміч регулярно, і доручив профільному відділу міськради винести на найближче засідання виконкому питання змін до відповідної програми. Це потрібно, аби допомога з бюджету надавалася в законний спосіб.

 Третім стало питання одержання учасниками АТО земельних ділянок на території Чернігова. Дефіцит вільних ділянок є великою проблемою, але зараз місто готове надати учасникам АТО близько 400 земельних ділянок під садівництво в районі Лісковиці. Усі присутні зійшлися на тому, що у першу чергу землю мають одержати сім’ї загиблих та ті воїни, хто отримав каліцтво в результаті боїв. Владислав Атрошенко заявив про свою принципову позицію в цьому питанні: одержувачів цих ділянок мають визначати самі учасники АТО, а ніяк не місто.

 — Я вам заявляю, що ніяких комісій з вибору тих учасників АТО, кому саме дати землю, у міськраді не буде. Це маєте визначати ви самі. Можливо, потім варто буде зробити жеребкування для тих, кого ви виберете. Ми готові надати для цього зал. Збирайтеся і визначайте, — сказав він.

Далі учасники зібрання висловили свої пропозиції в таких питаннях, як працевлаштування учасників АТО та надання їм психологічної реабілітації. При обговоренні міський голова виділив ті пропозиції, які можна виконати найближчим часом. Зокрема, він пообіцяв зорієнтувати керівників комунальних підприємств міста, рекомендувавши їм брати на роботу колишніх учасників АТО. Також частину пропозицій міський голова пообіцяв узяти до уваги для опрацювання.

 Владислав Атрошенко запропонував волонтерам проводити зустрічі в такому форматі не рідше ніж раз на два місяці.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини