Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:19:30

Чернігів готується до 30-ої річниці аварії на ЧАЕС

13.04.2016   14:32

12 квітня в Чернігівській міській раді відбулось засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення заходів до 30-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яке провела заступник міського голови Ольга Хоніч.

У нараді взяли участь голови Деснянської та Новозаводської районних у місті Чернігові рад, керівники структурних підрозділів міської ради, представники правоохоронних органів міста та чорнобильських громадських організацій.

Звертаючись до учасників заходу, О. Хоніч зазначила, що цей день – день пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, тому всі, хто причетний до організації та проведення заходів, повинні з великою відповідальністю віднестися до цього завдання.

Начальник управління культури міської ради Юрій Ткач представив орієнтовний план та сценарій заходів, які пройдуть у Чернігові. Він повідомив, що 14 квітня о 12 годині на зеленій зоні біля Палацу урочистих подій відбудеться висадження черемхової Алеї пам'яті на честь 30-ої річниці Чорнобильської катастрофи та всіх учасників і ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Основні заходи відбудуться 26 квітня біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля». У мітингу-реквіємі та покладанні квітів візьмуть участь керівництво міста й області, а також представники громадських організацій.

До цих заходів будуть залучені релігійні організації міста.

Управлінню житлово-комунального господарства міської ради доручено впорядкувати територію навколо пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».

У місті також пройдуть зустрічі, засідання з громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, обстеження матеріально-побутових умов проживання інвалідів-ліквідаторів, медичні огляди та диспансеризація ліквідаторів.

Крім того, в загальноосвітніх, професійно-технічних, закладах культури відбудуться культурно-мистецькі заходи, виховні години, читацькі конференції, зустрічі та бесіди з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та ін.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини