Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:39:48

За ініціативою Громадської ради було обговорено питання забезпечення біозахисту у житлово-комунальному господарстві

05.04.2016   08:08Агенцiя

За ініціативи комітету Громадської Ради при Чернігівській облдержадміністрації з питань санітарно-епідеміологічного благополуччя населення, життєдіяльності людини та пест-контролю відбулось засідання за «круглим столом» на тему: «Обговорення формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та забезпечення біозахисту у житлово-комунальному господарстві».

Участь в обговоренні взяли представники Громадської ради при облдержадміністрації, структурних підрозділів облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, підприємств, установ та організацій різних форм власності, громадських організацій.

Учасники засідання обговорили процес формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, складовою яких є витрати на дезінсекцію та дератизацію та  питання забезпечення контролю за якістю послуг. 

Попри окремі зауваження щодо неактуальності розгляду проблематики тарифів зважаючи на реформування житлово-комунальної сфери, яке докорінно має змінити організаційно-правові форми організації цієї сфери та усунути органи влади від тарифної політики, учасники засідання прийшли до висновку про необхідність створення Координаційної з питань біобезпеки та біозахисту при Чернігівській облдержадміністрації.

Завданням Координаційної ради має стати забезпечення  координації дій різних відомств, експертів та громадськості задля забезпечення захисту громадян від особливо-небезпечних інфекційних хвороб (лептоспіроз, туляремія, сальмонельози та інші), розробки пропозицій щодо удосконалення роботи щодо регулювання робіт з дератизації, дезінсекції та дезінфекції на об’єктах житлово-комунального господарства, торгівлі, громадського харчування, харчової промисловості та закладах охорони здоров’я, освіти, культури та підвищення їх якості.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини